Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO V poľskom Vodičove pochovali prvú obeť zásahu rakety z Ukrajiny

Pohreb prvej obete. Zobraziť galériu (2)
Pohreb prvej obete. (Zdroj: SITA/AP Photo)

TRUBOV - V dedine Vodičov na východe Poľska sa dnes uskutočnil pohreb prvého z dvoch Poliakov, ktorí prišli o život v utorok po dopade zrejme ukrajinskej rakety. Dvadsaťšesťročný muž, ktorý je jednou z dvoch prvých poľských civilných obetí vojny na Ukrajine, sa dočkal štátneho pohrebu. Jeho 60-ročný kolega bude pochovaný v nedeľu, pripomína agentúra DPA.

Trubov (Poľsko) 19. novembra (ČTK) - V dedine Vodičov na východe Poľska sa dnes uskutočnil pohreb prvého z dvoch Poliakov, ktorí prišli o život v utorok po dopade zrejme ukrajinskej rakety. Dvadsaťšesťročný muž, ktorý je jednou z dvoch prvých poľských civilných obetí vojny na Ukrajine, sa dočkal štátneho pohrebu. Jeho 60-ročný kolega bude pochovaný v nedeľu, pripomína agentúra DPA.

Na záberoch poľskej televízie boli vidieť veľké smútočné vence s mašľami vo farbách poľskej a ukrajinskej vlajky. Samotný obrad sa na želanie rodiny uskutočnil v kruhu najbližších. Obec Vodičov, ktorá je vzdialená len šesť kilometrov od hranice s Ukrajinou, zasiahla v utorok raketa zo susednej krajiny. Prvé informácie hovorili o tom, že strela bola ruská, nakoniec sa ale ukázalo, že bola s najväčšou pravdepodobnosťou ukrajinská a slúžila ako súčasť protivzdušnej obrany. Ukrajinu v utorok zasiahol veľký počet ruských rakiet, ktoré mierili predovšetkým na energetickú infraštruktúru.

VIDEO V poľskom Vodičove
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo)

Viac o téme: PohrebRaketaPrvá obeťPoľskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu