Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dráma v oblakoch: Pilot (†79) zomrel počas letu, lietadlo plachtilo ešte celé hodiny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRAUNSCHWEIG - V nemeckom Braunschweigu zahynul počas letu v kokpite svojho motorového vetroňa 79-ročný pilot. Stroj Scheibe SF 25 C pred zrútením dlho krúžil nad obytnou štvrťou. Lekári predpokladajú, že pilotovi, ktorý bol veľmi skúsený a mal tisíce registrovaných letových hodín, zlyhalo srdce.

Išlo o tragickú nehodu, keď motorový vetroň v auguste po trojhodinovom lete z Magdeburgu narazil do dvoch obytných budov v Lübbrechtsene v okrese Hildesheim, informoval focus.de. Stroj sa pri náraze zrútil a bol úplne zničený. Pilot bol podľa správy Federálneho úradu pre vyšetrovanie leteckých nehôd (BFU) mŕtvy ešte pred pádom lietadla.

archívne video

V Tanzánii havarovalo dopravné lietadlo (Zdroj: Twitter/Brian Obuya)

Pokusy o kontakt boli neúspešné, pilot bol už mŕtvy

Počas letu bol muž spočiatku v kontakte s letovým dispečerom prostredníctvom vysielačky. Plachtil smerom k pohoriu Harz a oznámil, že sa chce vrátiť do Magdeburgu. Na východnom okraji Harzu však náhle zmenil kurz. Potom sa rádiový kontakt úplne prerušil. Pilot už nereagoval na otázky Braunschweigu ani Hannoverskej veže.

Očití svedkovia uviedli, že motorový vetroň sa zo severu priblížil k mestu Lübbrechtsen. Letel veľmi nízko. Nakoniec sa lietadlo naklonilo a zrútilo sa okolo 18:20. Poškodené boli dva domy, nikto sa však nezranil.

Viac o téme: PilotHaváriaZlyhanie srdcaNemeckoMotorový vetroň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu