Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Celé mesto žije v strachu! Mysteriózna vražda? V dome našli štyroch mŕtvych študentov

Verilo sa, že Xana Kernodleová a Ethan Chapin (vľavo) mali pred smrťou vzťah. Kaylee GonCalvesová a Madison Mogenová boli tiež nájdené mŕtve. Zobraziť galériu (4)
Verilo sa, že Xana Kernodleová a Ethan Chapin (vľavo) mali pred smrťou vzťah. Kaylee GonCalvesová a Madison Mogenová boli tiež nájdené mŕtve. (Zdroj: Instagram/Xena Kernodle, Maddie Morgan)

MOSCOW - Americká polícia vyšetruje smrť štyroch študentov univerzity v Idaho, ktorých telá sa našli v nedeľu v dome neďaleko univerzitného kampusu v meste Moscow.

Polícia zatiaľ neuviedla mnoho podrobností, ale prípad vyšetruje ako možné zabitie. Tento termín obvykle znamená usmrtenie jednej osoby druhou bez toho, aby bolo nutne zamýšľané alebo spáchané so zločinnými úmyslami. Informovala o tom agentúra AP.

Vodič zo zastávky smrti Dušan Dědeček prichádza na odvolací súd (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Polícia identifikovala štyroch vysokoškolákov ako Ethana Chapina (†20), Madisona Mogena (†21), Xanu Kernodleová (†20), a Kaylee Goncalvesovú (†21). Zdá sa, že títo štyria boli priatelia na základe účtov na sociálnych sieťach.

Celé mesto žije v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/Maddie Morgan)

Starosta mesta Moscow Art Bettge v pondelok pre New York Times povedal, že širšej verejnosti nehrozí žiadne nebezpečenstvo, ale neuviedol, ako boli obete zabité, ani či je podozrivý na slobode.

"Pri zločine takého rozsahu je veľmi ťažké sa cez neho prepracovať," povedal Bettge a poznamenal, že policajti potrebujú čas, aby zistili, čo sa stalo. Bettge tiež údajne povedal: "Celkové hodnotenie je také, že ide o zločin z vášne."

Celé mesto žije v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/Xena Kernodle)

"S hlbokým smútkom vám oznamujem, že bola univerzita upovedomená o smrti štyroch študentov univerzity v Idahu, ktorí sa zrejme stali obeťou zabitia," uviedol na facebooku rektor univerzity Scott Green a dodal, že z úcty k mŕtvym bude dnes zrušená všetka výučba.

Celé mesto žije v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/KTVB)

Krátko po objavení tiel najskôr vyzvala univerzita študentov, aby sa zhruba na hodinu schovali do bezpečia, kým vyšetrovatelia potvrdili, že im nehrozí žiadne nebezpečenstvo.

Mesto Moscow je univerzitná komunita uhniezdená medzi zvlnenými kopcami štátu Idaho, asi 130 kilometrov juhovýchodne od washingtonského Spokane.

Viac o téme: SmrťUniverzitaŠtudentiZabitieIdaho
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu