Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pád teplovzdušného balóna v Rakúsku si vyžiadal deväť zranených: Príčina zatiaľ neznáma

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Valentin Flauraud/Keystone via AP)

KIRCHSCHLAG - Deväť osôb utrpelo zranenia v sobotu pri páde teplovzdušného balóna v rakúskom okrese Viedenské Nové Mesto. Podľa informácií Červeného kríža v spolkovej krajine Dolné Rakúsko sa dve osoby zranili ťažko a sedem ľahko, píše agentúra APA.

K zrúteniu balóna došlo v sobotu dopoludnia pri obci Kirchschlag v dolnorakúskej hornatej oblasti Bucklige Welt na juhovýchode krajiny. Všetkých deväť osôb bolo prevezených do nemocníc. Medzi ťažko zranenými sú 30-ročná žena a 60-ročný muž. V nasadení boli dva záchranárske vrtuľníky a štyri vozidlá zásahovej služby.

Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa

Hovorkyňa miestneho Červeného kríža Sonja Kellnerová priblížila, že zranených našli v dvoch lokalitách. Štyri osoby, ktoré vyskočili z balóna, vypátrali v obci Hollenthon a zvyšných päť, ktoré v balóne zostali a následne vrazili do stromov, vo vzdialenosti približne päť kilometrov v časti obce Kirchschlag s názvom Stang. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa. Hovorca polície Johann Baumschlager uviedol, že na mieste je alpská polícia, ktorá prípad vyšetruje.

Viac o téme: PádBalónZraneniaRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu