Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V Nairobi sa zrútila rozostavaná budova: Obávajú sa, že pod troskami môžu byť aj robotníci

Zrútená rozostavaná budova v Nairobi Zobraziť galériu (2)
Zrútená rozostavaná budova v Nairobi (Zdroj: SITA/AP Photo/Ben Curtis)

NAIROBI - V kenskom hlavnom meste Nairobi sa v utorok zrútila rozostavaná výšková obytná budova. Zatiaľ nie je známe, či si udalosť vyžiadala i obete na životoch. Informovali o tom tamojšie médiá. Informovala o tom agentúra AP.

Miestni predstavitelia sa obávajú, že pod troskami zrútenej budovy sa nachádzajú stavební robotníci. Na mieste sa už začali záchranné práce. Podľa miestnych médií prišla v utorok na stavenisko štátna kontrola, ktorá po preskúmaní stavby nariadila pracovníkom, aby odtiaľ odišli. Vedúci stavby im však údajne prikázal, aby v práci napriek tomu pokračovali.

Takéto zrútenie budovy nebolo ani zďaleka prvé

Agentúra AP pripomína, že zrútenia budov sú v Nairobi pomerne bežným javom. V meste je veľký dopyt po bývaní a developeri často porušujú bezpečnostné predpisy. Po tom, čo sa v roku 2015 v Keni zrútilo osem budov, v dôsledku čoho zahynulo 15 ľudí, prezidentská kancelária nariadila kontrolu všetkých budov v krajine. Chcela tak zistiť, či sú tamojšie stavby v súlade s platnými nariadeniami. Kontrola zistila, že až 58 percent budov v Nairobi nie je vhodných na bývanie.

Zrútená budova v Nairobi
Zobraziť galériu (2)
Zrútená budova v Nairobi  (Zdroj: SITA/AP Photo/Ben Curtis)

Viac o téme: StavbaRobotníciNairobiZrútenie budovy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu