Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Škandál v Španielsku: Mladík (17) sa vydával za lekára a liečil pacientov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Sedemnásťročný mladík sa v Španielsku vydával za lekára a podľa úradov ošetril najmenej dvoch pacientov. Mladého muža preto koncom septembra zatkli neďaleko Madridu, informovali vo štvrtok noviny El Mundo a ďalšie médiá s odvolaním sa na tamojšiu políciu. Obvinený bol teraz podmienečne prepustený a čaká na súd, uviedli úradníci.

Mladý muž je údajne synom prevádzkovateľky domova dôchodcov v Colmenarejo, asi 35 kilometrov severozápadne od španielskej metropoly. Jednoducho si obliekol doktorský plášť a falošnými tvrdeniami oklamal okrem iného aj vodičov sanitiek z firmy, ktorá pracuje pre domov dôchodcov. Zavolal aj políciu a záchrannú službu a ponúkol svoju lekársku pomoc, píše El Mundo.

Minister financií Igor Matovič chce o stovky zvýšiť počet slovenských medikov na lekárskych fakultách na Slovensku (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Hrozí mu až dvojročné väzenie

Policajti, ktorí boli prítomní počas jednej z pohotovostných operácií falošného lekára v obci Móstoles v madridskom regióne, začali byť podozrievaví a rýchlo ho odhalili. Mladík je teraz obvinený zo zneužívania titulov. Španielske právo stanovuje tresty odňatia slobody až na dva roky.

Viac o téme: LekárMladíkFalošnýŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu