Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

VIDEO Ruský moderátor to prehnal na plnej čiare: Verejne podporil genocídu ukrajinských detí

Ruský moderátor Anton Krasovskij sa počas vysielania vyjadril voči Ukrajine spôsobom, ktorý podnecoval genocídu.
Ruský moderátor Anton Krasovskij sa počas vysielania vyjadril voči Ukrajine spôsobom, ktorý podnecoval genocídu. (Zdroj: Twitter/Julia Davis)

MOSKVA – Vojna na Ukrajine priniesla aj nenávisť oboch národov voči tomu druhému. V metropole Ruska sa moderátor známej štátnej televízie vyjadril o ukrajinských deťoch s takou dávkou nenávisti, že to nemohlo ujsť ani okolitému svetu. Svoj názor vyjadril počas relácie.

Moderátor ruskej štátnej televízie RT Anton Krasovskij povedal počas relácie, že ukrajinské deti, ktoré považujú Rusko za okupanta, by sa mali utopiť a upáliť. Po odvysielaní relácie vo štvrtok 20. októbra, sa zdvihla vlna kritiky a všeobecné pobúrenie. Informuje o tom denník Moscow Times.

Ukrajina sa vyjadrila cez svojho ministra zahraničných vecí Dmytra Kulebu, že Moskva takýmto spôsobom podnecuje genocídu. Kuleba okrem toho vyzval na zákaz vysielania RT po celom svete. Krasovskij o ukrajinských deťoch povedal, že by "mali byť hodené priamo do rieky so silným prúdom", alebo "spálené v chatrči". V relácii sa akurát rozoberala téma o sankciách, ktoré uvalila EÚ na Rusko. Komentár povojnového moderátora prišiel ako reakcia na hosťa, spisovateľa sci-fi žánru, Sergeja Lukjanenka. Ten sa ešte v 80. rokoch stretol na Ukrajine s deťmi, ktoré voči Rusku vystupovali veľmi kriticky.

Šéfredaktorka RT Margarita Simonyanová sa dištancovala od "nechutných" komentárov Krasovského a uviedla, že na istú dobu s ním pozastavuje spoluprácu. "Možno Anton vysvetlí, čo ho viedlo k tomuto vyhláseniu," vyjadrila sa cez Telegram. Netrvalo dlho a Krasovskij sa sám ospravedlnil. Na svoju obranu uviedol, že sa nechal uniesť. "Ospravedlňujem sa všetkým, ktorých moje vyhlásenie vydesilo…," napísal na ruskej sociálnej sieti. 

Podpora pre Rusko

I keď televízna stanica RT vyvodila dôsledky voči svojmu moderátorovi, jej pravidelný obsah je podľa Moscow Times namierený proti Ukrajine. Štátna ruská televízna stanica RT svojou činnosťou aktívne podporuje ruskú inváziu na Ukrajinu a odmieta pripustiť, že Rusko sa na Ukrajine dopúšťa  vojnových zločinov. 

Viac o téme: VyhlásenieGenocídaRuskoRTMoskvaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu