Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Českom otriasa politický škandál: Exposlanca Feriho navrhla polícia obžalovať z troch znásilnení

Dominik Feri má na krku obvinenie zo znásilnenia. Zobraziť galériu (2)
Dominik Feri má na krku obvinenie zo znásilnenia. (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Getty Images)

PRAHA - Polícia navrhla obžalovať bývalého českého poslanca za TOP 09 Dominika Feriho z troch prípadov znásilnenia, oznámila dnes na twitteri. Predtým uviedla, že Ferimu hrozí až desať rokov väzenia, pretože ho kriminalisti stíhajú aj pre trestný čin znásilnenia spáchaný na dieťati. V tomto prípade išlo o sedemnásťročné dievča. Feri vinu odmietol.

"Kriminalisti ukončili vyšetrovanie prípadu a na Obvodné štátne zastupiteľstvo pre Prahu 3 zaslali návrh na podanie obžaloby pre tri prípady znásilnenia," napísala polícia na twitteri a pripojila svoje minuloročné oznámenie na tejto sociálnej sietí, že sa začala zaoberať informáciami k Ferimu z médií.

Pokus o znásilnenie v pražskom metre: Pritlačil sa k žene, vyhrnul jej šaty a... to je hrozné! (Zdroj: Polícia ČR)

Polícia obvinila Feriho zo znásilnenia tento rok v marci. Preverovať ho začala po tom, keď ho niekoľko žien vlani na jar v médiách obvinilo zo sexuálneho nátlaku, obťažovania a násilia.

Feri, ktorý mal početných priaznivcov hlavne u mladej generácie, po svedectve žien v máji rezignoval na poslanecký mandát a oznámil, že nebude kandidovať v jesenných voľbách do Snemovne. Skončil aj v TOP 09 a stiahol sa z verejného života.

Dominik Feri
Zobraziť galériu (2)
Dominik Feri  (Zdroj: profimedia.sk)

Svedectvo niekoľkých žien, ktoré tvrdili, že s nimi mal Feri sex aj napriek ich nesúhlasu, že sa z nich snažil vylákať nahé fotografie alebo ich verejne dehonestoval, zverejnili Denník N a server Alarm. Feri to odmietol, ospravedlnil sa ale za "nevhodné" či "nepatričné" správanie. Po oznámení, že ho polícia obvinila, uviedol, že chce preukázať svoju nevinu.

Viac o téme: ČeskoZnásilneniePoslanec Dominik Feri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu