Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Záchranári našli 18 rybárov, ktorí prežili tajfún na útese

KUANG-ČOU - Záchranári našli 18 rybárov, ktorí prežili minulotýždňový tajfún Neoguri, pretože našli útočisko v majáku na útese, informovala v utorok štátna spravodajská agentúra Nová Čína. Do provincie Hainan sa vrátili v pondelok. Podľa údajov agentúry tajfún neprežili v krajine traja ľudia.

Tajfún Neoguri, ktorý sa zmenil na silnú tropickú búrku, zasiahol v piatok v neskorých hodinách juhočínsky ostrov Hainan. Búrku sprevádzal vietor s rýchlosťou 108 kilometrov za hodinu. Úrady nariadili desaťtisícom rybárskych lodí návrat späť do prístavov a evakuovali 120 tisíc ľudí z nízko položených pobrežných oblastí. V dôsledku silného dažďa a vetra kolabovala pozemná doprava, v regióne zrušili aj desiatky letov.

Päť záchranných lodí a dve helikoptéry zapojili v nedeľu do pátracej operácie po 18 čínskych rybároch, ktorí boli nezvestní po tropickej búrke. Počas nej zmizli tri rybárske lode, pričom záchranári už predtým našli 44 členov posádok. Neoguri je najskorší tajfún, aký zasiahol Čínu v tomto ročnom období za posledných šesťdesiat rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu