Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obrovská tragédia: Viktória (†22) zahynula počas výcviku pilota, posledné slová z kabíny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIRGÍNIA - Viktória mala ešte celý život pred sebou, osud to však zariadil inak. Mladá letecká inštruktorka sa nachádzala v lietadle, ktoré však už nikdy nepristálo. Riadil ho začínajúci a neskúsený pilot v zácviku. V čase tesne pred nehodou sa podarilo zachytiť pár viet, ktoré dievčina vyslovila.

V americkej Virgínii sa odohral strašný incident. Letecká inštruktorka Theresie Izabelle Ljungmanová sa práve nachádzala v pilotnej kabínke, keď jej študent krátko po vzlietnutí použil priveľmi riskantný manéver. Malé lietadlo Cesna 172 sa dostalo do strmého uhla. Incident sa odohral na letisku Williamsburg v Newporte, informuje NY Post.

Pilot v zácviku Oluwagbohunmi Ayomide Oyebode a ďalší neidentifikovaný 18-ročný mladík boli s vážnymi zraneniami prevezení do nemocnice Riverside Regional Medical Center. Zvuk riadenia letovej prevádzky zachytával momenty tesne pred nehodou. "Číslo 97883, máte povolenie na štart. Pozor, turbulencia," odpovedá pilot riadiacemu stredisku. O chvíľu sa niekto ozve: "Máme haváriu!" Kontrolór na druhej strane sa pýta lietadla s koncovkou 883, či je na palube všetko v poriadku. Nikto však už neodpovedal. 

Do týchto chvíľ ešte nie je jasné, kto z lietadla bol pri vysielačke a komunikoval s letiskom. Rodinu Ljungmanovej táto strašná udalosť veľmi zasiahla. "Nemala ani 22 rokov. Sme zdrvení. Poznať Viktóriu znamenalo milovať ju, a to nielen pre jej rodinu. Každý, kto bol s Viktóriou v kontakte, obdivoval jej láskavosť, inteligenciu a rešpektoval jej obrovskú oddanosť a pracovnú morálku," uviedli pozostalí. 

Ako sa ďalej uvádzalo, rodina si hlboko cení, že Hampton University umožnila Viktórii študovať v USA s plným štipendiom. Okrem toho ďakujú za prejavy lásky a podpory od všetkých ľudí vo Virgínii a USA, ktorí Viktóriu poznali. Na záver ešte Theresini príbuzní žiadajú, aby bolo v tejto veľmi ťažkej dobe rešpektované ich súkromie. 

Viac o téme: TragédiaHaváriaLietadloUSAVirgíniaLetecká inštruktorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu