Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

AKTUÁLNE Záporožie čelí masívnemu ostreľovaniu: Hlásia desiatky mŕtvych aj zranených!

(Zdroj: Twitter/ Paul Massaro)

KYJEV - Pri ruskom ostreľovaní ukrajinského mesta Záporožie v noci na dnes zahynuli alebo boli zranené desiatky ľudí, napísal na facebooku ukrajinský generálny štáb. Informácie o obetiach ešte spresňujú. Mŕtvych je najmenej 17 ľudí, poškodených asi 20 domov a okolo 50 viacpodlažných budov. V meste pokračujú záchranné práce.

"Ruskí okupanti v noci cynicky zasiahli obytné budovy a civilnú infraštruktúru v Záporoží. Informácie o obetiach objasňujeme, už teraz ale vieme o desiatkach mŕtvych a zranených," uviedlo v rannej zvodke ukrajinské armádne velenie.

Predstaviteľ záporožskej radnice Anatolij Kurtev uviedol, že podľa predbežných údajov je mŕtvych najmenej 17 ľudí. Na telegrame najprv po polnoci vyzval obyvateľov, aby sa schovali do krytov, následne informoval o masívnom ostreľovaní. Dnes ráno doplnil, že okrem desiatok domov a budov ostreľovania poškodilo tiež štyri vzdelávacie inštitúcie.

Rusko, ktoré na Ukrajinu zaútočilo tento rok 24. februára, opakovane aj napriek nazhromaždeným dôkazom a svedectvám odmieta, že útočí na civilistov. Záporožie hlásilo ostreľovanie z ruskej strany tento týždeň niekoľkokrát, vo štvrtok pri útoku zahynulo podľa poslednej bilancie rovnako 17 ľudí.

 

Оперативна інформація станом на 06.00 09.10.2022 щодо російського вторгнення Речник Генерального Штабу Збройних Сил...

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Saturday, October 8, 2022

Moskva na konci septembra vyhlásila časť Záporožskej oblasti za ruskú, rovnako ako aj niektoré ďalšie ukrajinské územia, nad ktorými sa jej podarilo pri invázii na Ukrajinu získať kontrolu. Záporožie, ktoré malo pred vojnou približne 700 000 obyvateľov, ale zostáva pod kontrolou Kyjeva. Ruskú anexiu Kyjev aj Západ odmietajú.

Viac o téme: UkrajinaVojnaZáporožieVojna na Ukrajineútoky na Záporožie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu