Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Príčinou výpadku železničných spojení na severe Nemecka bola sabotáž

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Marcus Brandt/dpa)

BERLÍN - Príčinou technickej poruchy, ktorá v sobotu ráno spôsobila niekoľkohodinový výpadok železničných spojení na severe Nemecka, bola sabotáž. Informovala o tom agentúra DPA a webová stránka denníka Süddeutsche Zeitung, ktoré sa odvolávajú na železničnú spoločnosť Deutsche Bahn (DB).

Deutsche Bahn v sobotu ráno oznámila, že pre technické problémy s rádiovým spojením bola úplne pozastavená diaľková železničná doprava na severe krajiny. Zasiahnuté boli spolkové krajiny Šlezvicko-Holštajnsko, Dolné Sasko, Hamburg a Brémy. Príčinou bolo narušenie rádiovej siete, ktorá sa okrem iného používa na komunikáciu medzi riadiacimi strediskami a diaľkovými vlakmi. Ide o dôležitý systém, ktorý podlieha zvláštnej ochrane, píše Süddeutsche Zeitung.

Výpadok zasiahol aj regionálne spojenia

Doprava na železničných tratiach na severe Nemecka bola neskôr obnovená. Úrady podľa DPA začali v súvislosti so sabotážou vyšetrovanie. Sobotňajší výpadok čiastočne zasiahol aj regionálne železničné spojenia v štyroch spolkových krajinách a mohol ovplyvniť železničnú dopravu na celom území krajiny. Na hlavných železničných staniciach v mestách Brémy, Hamburg a Hannover sa tvorili rady ľudí pred informačnými kanceláriami a skupiny ľudí sa pokúšali dostať sa do najbližších väčších miest prostredníctvom taxislužieb, píše Süddeutsche Zeitung.

Viac o téme: SabotážVýpadokNemeckoŽelezničné spojenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu