Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KĽDR odpália ďalšie dve balistické strely, tvrdí japonská pobrežná stráž

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok (Zdroj: Getty Images)

TOKIO - Severná Kórea v sobotu zrejme vystrelila dve neidentifikované balistické rakety do Japonského mora, uviedla japonská pobrežná stráž s odvolaním sa na ministerstvo obrany. Informovala o tom agentúra AFP.

Japonská verejnoprávna televízia NHK informovala, že rakety pravdepodobne dopadli mimo výlučnej hospodárskej zóny Japonska, pričom sa odvolala na nemenované vládne zdroje. Hlásenie o prvej odpálenej rakete podala pobrežná stráž o 6:47 h miestneho času. Krátko po siedmej hodine ohlásila odpálenie druhej strely. Severná Kórea tak odpálila už štvrtú raketu v priebehu tohto týždňa.

Prvý výstrel pred návštevou 

K prvému odstrelu prišlo pred štvrtkovou návštevou americkej viceprezidentky Kamaly Harrisovej v Južnej Kórei, k druhému niekoľko hodín po jej odchode z krajiny. Južná Kórea, Japonsko a USA následne v piatok zorganizovali trojstranné protiponorkové cvičenia vo Východnom mori. Cvičenie sa uskutočnilo po tom, čo juhokórejskí predstavitelia počas uplynulého víkendu upozornili, že Pchjongjang by sa mohol pripravovať na odpálenie balistickej rakety z ponorky.

Viac o téme: OdpálenieKĽDRBalistické strely
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu