Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Počet obetí po nehode lode s migrantmi pri Sýrii stúpol na 86

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Bruno Thevenin)

DAMASK - Na najmenej 86 osôb stúpol v sobotu počet obetí nehody plavidla s migrantmi pri sýrskom pobreží. Loď vyplávala začiatkom tohto týždňa z Libanonu. Informuje o tom agentúra AFP, odvolávajúcej sa na sýrske štátne médiá.

"Počet ľudí, ktorí zahynuli, sa zvýšil na 86," uviedol podľa sýrskej štátnej agentúry SANA šéf sýrskych prístavov Samer Kbrasli. Tamojšie úrady predtým uviedli, že pri nehode zahynulo 73 ľudí. Pátracia operácia pokračuje aj v sobotu. Ide o doteraz najtragickejšiu plavbu z Libanonu, ktorý vlani zaznamenal prudký nárast prípadov, keď sa migranti pokúšali dostať z jeho pobrežia na preplnených člnoch do Európy.

Na palube malého člna bolo 150 ľudí

Najmenej 20 zachránených ľudí sa podľa OSN zotavovalo v sýrskych nemocniciach, niektorí z nich sú vo vážnom stave. Na palube malého člna, ktorý sa potopil pri sýrskom prístave Tartus, bolo až 150 ľudí. Na palube boli väčšinou Libanončania, Sýrčania a Palestínčania, medzi ktorými boli deti aj starší ľudia, uviedla OSN. Libanon sužuje v súčasnosti hospodárska kríza a už dlhšie slúži ako odrazový mostík pre nebezpečnú migráciu po mori do Európy.

Viac o téme: NehodaLoďObeteMigrantiSýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu