Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Polícia rozbila albánsky pašerácky gang: Migrantov prevážali do Británie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

MADRID - Španielska polícia v sobotu oznámila, že rozbila gang podozrivý z pašovania albánskych migrantov vrátane detí do Británie. Informuje o tom na základe správ agentúra AFP.

Španielska polícia pri zatýkaní siedmich podozrivých Albáncov z "dôležitej zločineckej organizácie" spolupracovala s britskou Národnou kriminálnou agentúrou (NCA). Boli medzi nimi aj dvaja pravdepodobní šéfovia gangu, ktorých zadržali v pondelok, keď sa chystali z Madridu odletieť do Albánska. Pašeráci si účtovali od 3.000 do 15.000 eur za osobu a potom ich v podpalubí lodí z prístavov v severnom Španielsku prevážali do Británie.

Migrantov prevážali do britských prístavov

"Spôsob úkrytu ohrozoval život a zdravie migrantov, niektorí z nich boli maloletí," uvádza sa vo vyhlásení polície. Pašeráci migrantov z Albánska verbovali v utečeneckých táboroch v blízkosti prístavov Santander a Bilbao a prevážali ich do britských prístavov Portsmouth, Southampton a Liverpool. Pašerácky gang bol aktívny od roku 2014 a polícia doteraz identifikovala najmenej 50 ľudí, ktorí sa s jeho pomocou dostali do Británie.

Viac o téme: Polícia ŠpanielskoBritániaPašerácky gangAlbánsky migranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu