Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VOJNA na Ukrajine Deň dvestopiaty (16. september 2022)

Situáciu v Iziume, na Ukrajine. Zobraziť galériu (6)
Situáciu v Iziume, na Ukrajine. (Zdroj: SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka)

IZIUM - Biely dom dnes podľa agentúry Reuters označil správy o nájdení hromadných hrobov v ukrajinskom meste Izjum za "hrozivé". Francúzsky prezident Emmanuel Macron na udalosť reagoval na svojom twitteri a šéf diplomacie Európskej únie Josep Borell vo vyhlásení odsúdil krutosti páchané na civilistoch.

Naživo z Ukrajiny

Súhrn vojny na Ukrajine - Deň č. 205

Súhrn vojny na Ukrajine - Deň č. 205 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

22:00 Dnešný online sa končí.

21:40 Nové zábery z ruskej mučiarne v Izium. 

21:32 V Ruskom okupovanom Chersone hlásili hlasné výbuchy. V Chersone bolo večer 17. septembra počuť štyri silné výbuchy, informovali ukrajinské médiá.

21:09 Maxar publikuje satelitné snímky hromadného pohrebiska v oslobodenom Iziu v Charkovskej oblasti. Satelitné snímky Maxar vo vysokom rozlíšení ukazujú vchod na mestský cintorín Pischanske v marci a o päť mesiacov neskôr pod ruskou okupáciou.

20:31 Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský vyzval na vytvorenie špeciálneho tribunálu pre ruské vojnové zločiny na pozadí objavenia masových hrobov v Iziu .

19:58 Rusko zasiahlo Kramatorsk, zranilo 5 civilistov. Guvernér Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko informoval, že ruské jednotky ostreľovali mesto raketami S-300. Medzi zranenými osobami bolo aj 16-ročné dospievajúce dievča. Najstarší zranený civilista má 72 rokov.

19:10 Česká republika, ktorá je v súčasnosti predsedníckou krajinou Rady Európskej únie, v sobotu vyzvala na vytvorenie medzinárodného tribunálu na vyšetrovanie vojnových zločinov po tom, čo sa na Ukrajine našli ďalšie masové hroby.

18:54 Jedno zo štyroch hlavných elektrických vedení ukrajinskej Záporožskej jadrovej elektrárne (ZAES) je opravené a znova dodáva Ruskom kontrolovanému závodu elektrinu z ukrajinskej prenosovej sústavy. Dva týždne po jeho prerušení to v sobotu oznámila dozorná agentúra OSN. Informuje o tom agentúra Reuters, od ktorej TASR správu prevzala.

18:15 Mexiko budúci týždeň predloží Valnému zhromaždeniu OSN mierový plán pre Ukrajinu, vyhlásil mexický prezident Andrés Manuel López Obrador. Prvá reakcia Kyjeva je skeptická. TASR informácie prevzala v sobotu od agentúry AFP a denníka The Guardian.

Viac o téme: BojeRuskoVladimir PutinVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu