Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Počas streľby vo vojenskej akadémii zahynuli dvaja príslušníci armády: Útočník je v rukách polície

Brána vojenskej akadémie. Zobraziť galériu (3)
Brána vojenskej akadémie. (Zdroj: SITA/AP Photo/Sakchai Lalit)

BANGKOK - Dvaja ľudia prišli o život počas streľby vo vojenskej akadémii v Bangkoku, zranenia utrpel jeden človek. Útočníkom bol príslušník thajskej armády. V stredu o tom informovali predstavitelia tamojších ozbrojených síl.

Incident sa odohral na Kráľovskej vojenskej akadémii v Bangkoku. Práporčík Jongjutch Mungkornkim, ktorý v škole pracoval, začal v ranných hodinách strieľať na ďalších troch vojakov. Strelec sa následne pokúsil o útek, avšak napokon sa vzdal do rúk polície. "Armáda vyjadruje sústrasť rodinám zosnulých vojakov. Tento incident je veľkou stratou nielen pre rodiny, ale aj pre našu organizáciu. Nemalo sa to stať," uviedli vo vyhlásení thajské ozbrojené sily. Dodali, že príčina a motivácia páchateľa je nateraz predmetom vyšetrovania.

Počas streľby vo vojenskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Sakchai Lalit)

Podľa predbežných záverov vyšetrovania použil Mungkornkim pri útoku zbraň kalibru deväť milimetrov. Hoci je v Thajsku povolené vlastniť zbraň, prípady masovej streľby sa tam vyskytujú len veľmi zriedkavo. Vlani sa však vyskytli až dva incidenty, keď boli páchateľmi masového strieľania príslušníci thajskej armády, pripomína AFP. V roku 2020 sa v Thajsku odohral jeden z najkrvavejších prípadov takejto streľby vôbec – thajský vojak vtedy počas 17-hodinového vyčíňania zavraždil 29 osôb.

Počas streľby vo vojenskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Sakchai Lalit)

Viac o téme: StreľbaArmádaVojenská akadémiaPríslušníciBangkok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu