Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ruská FSB zinscenovala vraždu člena okupačnej správy v Chersonskej oblasti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NOVA KACHOVKA - Viac než mesiac po svojej údajnej smrti sa jeden z členov ruských okupačných úradov v juhoukrajinskej Chersonskej oblasti opäť objavil na verejnosti živý. Jeho smrť údajne zinscenovala ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB), informovala v pondelok agentúra DPA.

"Začiatkom augusta ma navštívili bezpečnostné orgány a oznámili mi, že sa na moju osobu pripravuje atentát," odôvodnil pre ruskú štátnu televíziu predstaviteľ ruskej okupačnej správy v meste Nova Kachovka Vitalij Hura. Po správach o pripravovanom atentáte na Huru sa rozhodlo o zinscenovaní streľby, pri ktorom údajne prišiel o život. Ruská FSB tak dokázala zabrániť svojmu ukrajinskému náprotivku, Službe bezpečnosti Ukrajiny (SBU), vo vykonaní atentátu.

Zmizol aj ďalší úradník

Zo správy vyplýva, že podobným spôsobom zmizol aj ďalší úradník Ruskom dosadenej vojenskej správy v Chersonskej oblasti. Počas uplynulých mesiacov sa v niektorých Ruskom ovládaných oblastiach Ukrajiny vytvoril silný odpor proti okupačným úradom. Ruské i ukrajinské úrady neustále informovali o útokoch na svojich predstaviteľov, píše DPA.

Viac o téme: VraždaInscenáciaFSBOkupačná správa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu