Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Najmenej 17 osôb zahynulo počas násilných incidentov v Kolumbii, ktoré zapríčinili miestne klany

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BOGOTÁ - Najmenej 17 osôb zahynulo za posledné tri dni v Kolumbii počas násilných incidentov vo viacerých častiach krajiny. Ozbrojenci v pondelok ráno v meste Barranquilla na severe krajiny zastrelili šesť osôb v miestnom bare. Podľa polície príslušníci pašeráckeho klanu Clan de Golfo zaútočili na klan Los Costenos.

V nedeľu ráno v provincii Santander zavraždili učiteľa, jeho manželku a dve deti. Miestni obyvatelia zlynčovali piatich migrantov z Venezuely, ktorých z vrážd podozrievali. Miestny starosta povedal, že vrahmi učiteľa a jeho rodiny boli "osoby z Venezuely", ktoré chceli kradnúť a svoje obete zabili nožmi. V sobotu v meste Barrancabermeja na západnom pobreží Kolumbie dvaja ozbrojení motocyklisti zastrelili lídra odborovej organizácie, píše AFP.

V meste Arauca ležiacom na severovýchode Kolumbie bol z nedele na pondelok za nejasných okolností zabitý domorodý strážca, uvádza nezisková organizácia Indepaz. V piatok večer bola zase vo svojom dome v severnej časti krajiny na smrť dobodaná mladá žena. Prvý ľavicový prezident Kolumbie Gustavo Petro po júnovom víťazstve vo voľbách sľúbil, že v krajine zabezpečí "úplný mier", pripomína AFP. Kolumbiu už šesť desaťročí sužujú konflikty medzi ľavicovými gerilami, pašerákmi drog, pravicovými polovojenskými organizáciami a štátnymi ozbrojenými zlo

Viac o téme: OsobyGangyZahynuliKlanyKolumbia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu