Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kedysi patril britskej princeznej Diane: Neuveríte, za koľko vydražili jej osobný automobil

Lady Diana Zobraziť galériu (2)
Lady Diana (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Športový osobný automobil značky Ford, ktorý kedysi patril britskej princeznej Diane, vydražili v sobotu za 737.000 libier (871.000 eur). Aukcia sa konala niekoľko dní pred 25. výročím Dianinej smrti.

Skromné vozidlo, ktoré má najazdených 40.000 kilometrov, sa predalo na dražbe zorganizovanej aukčným domom Silverstone Auctions v grófstve Warwickshire v strednom Anglicku. Záujemcovia z Dubaja, USA i Británie viedli o tento jedinečný model búrlivú licitáciu, ktorá vyústila do predaja kupujúcemu z obce Alderley Edge nachádzajúcej sa v grófstve Cheshire v severnom Anglicku, informuje tlačová agentúra AFP.

Nešlo o luxusné vozidlo

Ford Escort RS Turbo S1 čiernej farby s modrým pruhom na bokoch, pochádzajúci zo súkromnej zbierky, používala princezná z Walesu v rokoch 1985-1988, keďže uprednostňovala vlastné auto pred reprezentačnými vozidlami kráľovskej rodiny. Daný model nebol luxusným vozidlom, patril však k jedným z najpredávanejších áut v Spojenom kráľovstve; predalo sa z neho viac ako 4,1 milióna kusov. Podobné vozidlá možno v súčasnosti nájsť v inzerátoch za približne 10.000 libier (11.800 eur).

Kedysi patril britskej princeznej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP/Alberto Pezzali)

Predmetný automobil vyrobila spoločnosť Ford podľa Dianiných osobných špecifikácií, a podľa dražiteľov sa predpokladá, že ide o jedinú čierno lakovanú verziu tohto modelu. Dianu často fotografovali za volantom pri návšteve obchodov a reštaurácií v Londýne. Princezná šoférovala toto auto s členom kráľovskej ochranky na sedadle spolujazdca a bolo vybavené prvkami ako druhé spätné zrkadlo či vysielačka.

Viac o téme: DražbaAutomobilBritániaPrincezná Diana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu