Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Škandalózna párty fínskej premiérky: Uniklo ďalšie video s nežnôstkami! Ženy spustili výzvu, chcú byť ako ona

Fínska premiérka v tesnom objatí s popovou hviezdou. Zobraziť galériu (2)
Fínska premiérka v tesnom objatí s popovou hviezdou. (Zdroj: Twitter/Visegrád 24)

HELSINKI - Fínska premiérka Sanna Marinová, ktorá bola v júli online označovaná ako „najpríťažlivejšia šéfka vlády v Európe“, sa teraz dostáva pod tlak kvôli ďalšiemu videu. Tentoraz možno 36-ročnú šéfku vlády vidieť v intímnom tanci s fínskou popovou hviezdou Olavim Uusivirtom v klube v Helsinkách.

Len vo štvrtok sa na verejnosť dostalo video, na ktorom je vidieť, ako šéfka vlády oslavuje, tancuje a spieva s priateľmi. Niektorí fínski novinári tvrdia, že vo videu počuli výroky o drogách. Marinová povedala, že v tú noc pila alkohol, ale nevedela o užívaní drog. „Neurobila som nič nezákonné,“ povedala.

Teraz sa zase hovorí o tanci s Uusivirtou: Obaja sa navzájom dotýkajú ramenami a bokmi. Hudobník sa na krátky okamih nakloní dopredu, akoby jej chcel niečo pošepkať do ucha. Niektorí v tom chcú vidieť bozk na krk - aj keď to nie je jasne vidieť.

Líderka Fínskej sociálnodemokratickej strany (SDP) na tlačovej konferencii v piatok v Helsinkách povedala, že si nepamätá, že by ju niekto pobozkal na krk. Myslí si, že Uusivirta jej chcel niečo povedať. „Myslím si, že tieto veci sú súčasťou môjho osobného života. A nebudem ich detailne komentovať,“ povedala vydatá Marin a dodala, že si nemyslí, že by sa na videu dialo niečo nevhodné.

Nič nevhodné sa medzi nami nestalo

Uusivirta sa v piatok k nahrávke vyjadril aj prostredníctvom Instagramu. „Verejne sa špekulovalo o povahe vzťahu medzi mnou a premiérkou Sannou Marinovou. Môžem povedať len to, že sme priatelia a nič nevhodné sa medzi nami nestalo,“ napísal.

Diskusie o Marinovej vystupovaní

Prvé párty video, na ktorom bolo vidieť Marinovú tancovať s niekoľkými priateľmi na súkromnej párty, vyvolalo vo Fínsku diskusiu – najmä na sociálnych sieťach – o premiérkinom vystúpení na verejnosti a možnom porušení jej úradných povinností.

Ide aj o otázku, či mala mať šéfka vlády pred pár týždňami na oslave, na ktorej vraj pila alkohol, oficiálneho zástupcu. Krátko predtým Marin povedala, že sa vrátila predčasne z dovolenky na dohodnuté stretnutie. V predmetný deň preto podľa vlády nebolo naplánované žiadne zastúpenie.

Bujará párty fínskej premiérky skončila na sociálnych sieťach, takto to roztočila Sanna Marinová (Zdroj: Instagram.com)

Premiérka si urobila test na drogy

Po kritike v súvislosti so súkromnou párty Marinová povedala, že sa podrobila testu na drogy. Výsledok sa očakáva približne o týždeň. "Nikdy v živote som nebrala drogy," povedala Marinová v piatok novinárom. "Naozaj si želám, aby ľudia nehovorili tieto veci bez dôkazov."

Fínska premiérka Sanna Marinová má 19. augusta 2022 tlačovú konferenciu v Helsinkách.
Zobraziť galériu (2)
Fínska premiérka Sanna Marinová má 19. augusta 2022 tlačovú konferenciu v Helsinkách.  (Zdroj: SITA/Roni Rekomaa/Lehtikuva via AP)

Fínky na podporu premiérky zdieľajú videá, kde tancujú a zabávajú sa

Stovky fínskych žien s hashtagom  #solidaritywithsanna (Solidarita so Sannou) zdieľajú na internete videá, na ktorých tancujú a zabávajú sa. Ide o podporu premiérke Sanne Marinovej, ktorá čelí kritike za video zo súkromného večierka, kde sa veselo zabáva a bujaro tancuje, píše denník The Guardian.

V rozruchu okolo uniknutého videa nebolo rozhodujúcim faktorom pohlavie, povedala Anu Koivunenová, profesorka rodových štúdií na fínskej Univerzite v Turku (TY). Ako problém považuje skutočnosť, že uniklo z prostredia ľudí, ktorými sa premiérka obklopila.

Odborník na kybernetickú bezpečnosť Petteri Järvinen, ktorého v sobotu citovali noviny Iltalehti, poukázal na možnosť, že telefón alebo sociálne účty niekoho z okolia premiérky hacklo Rusko.

Viac o téme: TanecSanna MarinováFínska premiérkaOlavi Uusivirta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu