Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Obľúbený obchodný reťazec sa rozhodol pre nepopulárny krok: Veľké redukovanie nepotravinového sortimentu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Adobe Stock)

BRATISLAVA/BERLÍN - Spravili zásadné rozhodnutie. Reč je o obchodnom reťazci Lidl, ktoré muselo pristúpiť k nepopulárnemu rozhodnutiu. Vzhľadom na stúpajúce ceny za dopravu a elektrinu chcú od začiatku roka výrazne zredukovať nepotravinový sortiment. Dotkne sa tento krok aj Slovenska?

Pre tento krok sa obchodný reťazec Lidl rozhodol zatiaľ len v domovskej krajine - v Nemecku. Od začiatku roka chce totiž výrazne zosekať ponuku nepotravinového sortimentu. Ide najmä o oblečenie, náradie či elektronika. Ten je medzi spotrebiteľmi veľmi obľúbený, avšak, vysoká inflácia, problémy s logistikou, vysoké ceny komodít a vyššie ceny na skladovanie sú nekompromisné. Informoval o tom portál Lebensmittel Zeitung. Tento krok by sa nateraz mal týkať len nemeckého trhu. 

„Všetko s vyššou cenou ako 20 eur má dramatický pokles,“ uviedol diskontný manažér Lidla, ktorý nechcel byť menovaný. Aj to má byť dôvod, prečo chce reťazec ponuku tohto tovaru čo najviac okresať. 

Obľúbený obchodný reťazec sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

A čo Slovensko? 

Avšak, údajne sa tieto zmeny netýkajú slovenského trhu. „Lidl bude aj v budúcnosti ponúkať týždenne sa meniaci nepotravinový sortiment. Veríme, že zákazníkov budeme aj naďalej úspešne oslovovať širokou škálou každodenných produktov vo výbornom pomere ceny a výkonu tak v kamenných predajniach, ako aj v našom internetovom obchode,“ uviedol hovorca Lidla Tomáš Bezák pre portál tvnoviny.sk. Naopak, český lidl problémy eviduje. „V súčasnej dobe ponuku ovplyvňuje predovšetkým narušený globálny logistický reťazec a z toho vyplývajúce oneskorenie dodávok. Okrem toho, rovnako ako všetci účastníci trhu, pozorujeme zmenu nákupného správania,“ uviedla PR špecialista českého Lidla Iveta Barabášová s tým, že na aktuálnu situáciu je dobre pripravený. 

Viac o téme: LidlInfláciaObchodný reťazecNemeckoLidl SlovenskoNepotravinový tovar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu