Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Šok pre dovolenkárov: V týchto oblastiach Jadranského mora platí okamžitý zákaz kúpania

Pláž Rimini,  ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Pláž Rimini, ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RIMINI - Jadranské more má v Taliansku niektorých častiach zníženú kvalitu vody, tvrdia odborníci. Regionálna agentúra pre ochranu životného prostredia Arpae vyhlásila zákaz kúpania. Konkrétne ide o 28 oblastí vrátane regiónu Emilia-Romagna. Oblasť siaha od ústia rieky Pád až po letovisko Rimini.

Ako informuje agentúra ANSA, zákaz bol vyhlásený kvôli premnoženiu baktérie E. Coli a bude platiť až dovtedy, až kým sa situácia nezlepší. K premnoženiu došlo v dôsledku sucha a horúčav, ktoré spôsobili zvyšovanie teploty vody. Sucho zas ovplyvňuje obmieňanie vody v riekach, tým sa toky viac znečisťujú a v takomto stave vtekajú do mora. 

Sme v stálom konflikte a v talianskom manželstve, no máme výsledky, charakterizoval Matovič súčasné vládnutie (archívne video)

Sme v stálom konflikte a v talianskom manželstve, no máme výsledky, charakterizoval Matovič súčasné vládnutie (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

El Mundo píše, že starosta Rimini Jamil Sadegholvaad začal v tejto súvislosti konať. Spolu s niekoľkými miestnymi poslancami vyzval kraj na stretnutie. Chce tak celý problém čo najrýchlejšie vyriešiť. K rokovaniu by malo dôjsť už dnes. 

Šok pre dovolenkárov: V
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Momentálna situácia nevyhovuje miestnym obyvateľom ani turistom. Zákaz kúpania môže dokonca ohroziť tamojšiu ekonomiku. Dva roky pandémie spôsobili značné škody miestnym podnikateľom a zákaz kúpania v hlavnej turistickej sezóne pre nich určite nie je dobrou správou. Baktéria E. Coli sa pôvodne nachádza v črevách, mimo ľudského tela nedokáže dlho prežiť. Spôsobuje nevoľnosti, ale aj dlhodobé zdravotné problémy. 

Viac o téme: E. coliRiminiJadranské moreZákaz kúpania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu