Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Biden sa cíti dobre a môže začať cvičiť, hovorí jeho lekár

Joe Biden
Joe Biden (Zdroj: SITA/AP Photo/Patrick Semansky)

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden, ktorý bol minulý štvrtok pozitívne testovaný na koronavírus, v pondelok večer ukončil päťdňovú liečbu antivirotikom Paxlovid.

Ako povedal v utorok jeho lekár Kevin O'Connor, Biden sa cíti dostatočne dobre na to, aby sa znova začal venovať fyzickému cvičeniu, keďže príznaky covidu mu už ustúpili. Informuje o tom agentúra AFP. "Prezident (Biden) sa cíti dosť dobre na to, aby opäť naštartoval svoj cvičebný režim," uviedol O'Connor.

AFP píše, že Biden je vášnivým cyklistom a dni údajne začína cvičením, ktoré zahŕňa aj posilňovanie s činkami. Šéf Bieleho domu, ktorý je dosiaľ vôbec najstarším prezidentom USA, aký bol kedy zvolený, je od minulého týždňa, keď mu zistili covid v izolácii v Bielom dome. Aj za týchto podmienok neprestal plniť svoje pracovné povinnosti, avšak len na diaľku a v menej náročnom režime.

Prezident USA bol voči covidu plne zaočkovaný dvoma dávkami a následne dostal aj dve posilňovacie dávky vakcíny. V pondelok novinárom povedal, že sa cíti vynikajúco a dúfa, že do konca týždňa bude môcť pracovať už aj osobne, nielen online. Biden mal spočiatku mierne symptómy ochorenia vrátane bolesti hrdla a tela, nádchy a kašľa. V pondelok jeho lekár oznámil, že nemá už takmer nijaké príznaky. Ako po minulé dni, aj v utorok O'Connor zopakoval, že prezident USA má v norme pulz, krvný tlak, teplotu aj frekvenciu dýchania a pľúca má čisté.

Viac o téme: PrezidentStavUSAKoronavírusJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu