Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Tragické následky pančovaného alkoholu! Po jeho vypití zomrelo 21 ľudí, ďalších 30 ochorelo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AHMADÁBÁD - Najmenej 21 ľudí na západe Indie zomrelo a 30 ďalších ochorelo po vypití pančovaného alkoholu, informovali v utorok tamojší predstavitelia. Správu priniesla tlačová agentúra AP.

K úmrtiam došlo v okresoch Ahmadábád a Botad v indickom zväzovom štáte Gudžarát, kde sú výroba, predaj a konzumácia liehovín zakázané. Zatiaľ nie je známe, akou chemikáliou bol alkohol pančovaný, uviedol vysokopostavený vládny predstaviteľ Mukéš Parmar. Indická tlačová agentúra PTI informovala, že polícia zadržala viacero podozrivých, ktorí boli zapojení do predaja pančovaného alkoholu.

Ilegálny alkohol je v celej Indii vysoko ziskový priemysel

Úmrtia po konzumácii ilegálne vyrábaného alkoholu sú v Indii bežné. Ilegálne liehoviny sú lacné a často pančované chemikáliami, napríklad pesticídmi, aby sa zvýšil účinok. Ilegálny alkohol je v celej Indii vysoko ziskový priemysel, nezákonní výrobcovia neplatia dane a obrovské množstvá svojho produktu predávajú za nízke ceny chudobným ľuďom. V roku 2020 zomrelo po vypití pančovaných liehovín v severoindickom štáte Pandžáb najmenej 120 ľudí.

Viac o téme: AlkoholSmrťIndiaPančovaný alkohol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu