Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VOJNA na Ukrajine Deň stopäťdesiaty druhý (25. júl 2022)

Vojna na Ukrajine
Vojna na Ukrajine (Zdroj: TASR/ AP Photo/Emilio Morenatti)

MOSKVA - Ruské úrady zablokovali prístup k webovej stránke nového projektu, ktorý tvoria novinári nezávislého ruského denníka Novaja gazeta. K zablokovaniu webu, nazvaného Novaja rasskaz-gazeta, došlo na žiadosť ruskej generálnej prokuratúry. Situáciu sledujeme ONLINE.

Naživo z Ukrajiny

Ukrajinský prezident Zelenskyj zverejnil hrôzostrašné zábery ruského útoku na mesto Vinnycia

Ukrajinský prezident Zelenskyj zverejnil hrôzostrašné zábery ruského útoku na mesto Vinnycia (Zdroj: Facebook/Володимир Зеленський)

ONLINE

22:00 Dnešný online sa končí.

21:50 Rusko žiada OSN, aby ho podporila v boji proti západným sankciám postihujúcim vývoz ruského obilia a hnojív. Podľa Moskvy sa k tomu OSN zaviazala v rámci nedávno dosiahnutej dohody, ktorá by mala umožniť vývoz obilia z Ukrajiny cez Čierne more.

21:40 Ukrajinskí partneri musia zaistiť bezpečnosť vývozu obilia. Prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že Ukrajina urobila všetko pre to, aby začala vyvážať obilie, ale Turecko a OSN by mali monitorovať, či Rusko dodržiava dohodu o vývoze obilia.

20:08 Ozbrojené sily Ukrajiny zničili asi 100 útočníkov, ktorí boli v základni v Khrustalny. V noci ozborjené sily Ukrajiny zaútočili na hotel, kde sa nachádzalo „veliteľské stanovište okupačnej vojenskej jednotky“.

19:15 Kyjev v pondelok privítal prísľub Británie, že budúci ročník pesničkovej súťaže Eurovízie usporiada "v mene" Ukrajiny. Informuje o tom agentúra AFP. 

18:30 V Českej republike žije aktuálne približne 300.000 Ukrajincov, ktorí prišli do Česka po tom, ako Rusko zaútočilo na Ukrajinu. Podľa českého ministra vnútra Víta Rakušana to predstavuje 3,5 percenta celkovej populácie ČR. Informuje o tom server iDNES.cz.

17:29 Ruské úrady zadržali v pondelok liberálneho opozičného politika Leonida Gozmana, ktorý sa nedávno vrátil do Moskvy zo zahraničia. Politika, známeho aj vďaka jeho kritike ruskej invázie na Ukrajinu, zadržali na základe zatykača, ktorý na neho vydalo ruské ministerstvo vnútra, informuje agentúra AP.

16:31 Ex-minister zahraničných vecí Kostyantyn Hryshchenko a exminister spravodlivosti Oleksandr Lavrynovych, ktorí slúžili pod exprezidentom na úteku Viktorom Janukovyčom, boli v neprítomnosti obvinení z účasti na takzvaných Charkovských dohodách.

Viac o téme: InváziaRuskoVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu