Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rozsiahle požiare pri hraniciach so Slovinskom stále nie sú pod kontrolou: Značné problémy pre dovolenkárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Scott Stoddard/Grants Pass Daily Courier via AP)

TERST - Rozsiahle požiare, ktoré od pondelka vyčíňajú v talianskom regióne Furlansko - Júlske Benátky ležiacom pri hraniciach so Slovinskom, sa vo štvrtok stále nepodarilo dostať pod kontrolu. Informovala o tom agentúra APA.

Hasičské oddiely z miest Udine, Terst a Gorica za podpory hasiacich lietadiel a vrtuľníkov naďalej bojovali s plameňmi v tejto krasovej oblasti, uviedli tamojšie médiá. V dôsledku požiaru a hrozby výpadkov dodávok elektriny muselo mestu Terst pomôcť Slovinsko. Úrady niekoľko dní sledovali kvalitu ovzdušia v regióne. Pre hustý dym z požiaru v blízkosti prístavného mesta Monfalcone musel v stredu zostať uzatvorený výrobný závod lodnej spoločnosti Fincantieri a 3000 zamestnancov zostalo doma. Región Furlansko - Júlske Benátky vyhlásil v dôsledku požiarov výnimočný stav.

Príčinu požiarov úrady vyšetrujú

Diaľnicu A4 medzi mestami Villese a Lisert v smere na Terst, a takisto jej úsek medzi mestami Sistiana a Redipuglia v smere na Benátky museli vo štvrtok v predpoludňajších hodinách uzatvoriť. Niektoré úseky diaľnice A4 sú uzatvorené už od utorka, čo spôsobilo značné problémy dovolenkárom. Požiar v obci Doberdo del lago v provincii Terst si vyžiadal aj evakuáciu 300 osôb, keď sa plamene, ktoré predtým zničili stovky hektárov lesa, priblížili k domom. Príčinu požiarov, ktoré v Taliansku i Slovinsku pohltili 350 hektárov lesa, úrady vyšetrujú.

Viac o téme: PožiarTalianskoSlovinsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu