Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rusi prišli s absurdnou teóriou o ukrajinských vojakoch: Tajné experimenty USA, zmutované monštrá!

Ukrajinskí vojaci vraj boli zmutovaní v biolaboratóriách Zobraziť galériu (3)
Ukrajinskí vojaci vraj boli zmutovaní v biolaboratóriách (Zdroj: TASR/ AP Photo/Emilio Morenatti)

MOSKVA - Ruské zdôvodnenia dlhotrvajúcej vojny na Ukrajine sú čoraz absurdnejšie. Tamojší politici najnovšie tvrdia, že americké biolaboratóriá nasadzujú ukrajinským vojakom lieky na zvýšenie výkonu na vojenské účely. Podľa vysokopostavených úradníkov robí Ukrajina z vojakov monštrá na zabíjanie.

V minulosti sa ruské ministerstvo obrany pokúšalo ospravedlniť ruské zlyhania tým, že USA robia nebezpečné experimenty v biolaboratóriách na Ukrajine. Teraz dvaja ruskí politici tvrdia, že ukrajinskí vojaci boli počas tajných experimentov v takýchto laboratóriách zmutovaní "na tie najzúrivejšie a najsmrtonosnejšie monštrá". Informuje o tom ruský denník Kommersant.

Zastupujúci hovorca Rady Ruskej federácie Konstantin Kosačev a podpredsedníčka Štátnej dumy Irina Jarovajová vedú komisiu pre vyšetrovanie biolaboratórií. Tento týždeň vyhlásili, že Američania Ukrajincov zdrogovali. Testovanie krvi ukrajinských vojnových zajatcov podľa nich odhalilo množstvo chorôb, ktoré naznačujú, že sa na nich tajne experimentovalo na vojenské účely. Tieto lieky zvyšujúce výkonnosť vraj neutralizujú posledné stopy ľudského vedomia. 

Vojna na Ukrajine očami osemročného chlapca z Mariupoľu (archívne video)

Vojna na Ukrajine očami osemročného chlapca z Mariupoľu (Zdroj: profimedia.sk)

Jarovaja ďalej hovorí: "Krutosť a barbarstvo, s akým sa správa ukrajinský vojenský personál, zločiny, ktoré páchajú na civilnom obyvateľstve, tieto obludné zločiny, ktoré páchajú na vojnových zajatcoch, potvrdzujú, že tento systém ovládania a vytvárania krutého vraždiaceho stroja bol zavedený pod vedením Spojených štátov."

Ukrajinská armáda kontroluje cestu na kontrolnom stanovišti v Debaltseve, v Doneckej oblasti.
Zobraziť galériu (3)
Ukrajinská armáda kontroluje cestu na kontrolnom stanovišti v Debaltseve, v Doneckej oblasti.  (Zdroj: SITA)

Falošné správy o údajných laboratóriách na výrobu biologických zbraní na Ukrajine kolujú od februára. V tejto súvislosti bol krivo obvinený aj nemecký výskumný ústav, ktorý bol súčasťou údajného výskumu biologických zbraní. Ruská štátna televízia RT tieto obvinenia prevzala do svojho spravodajstva. USA síce potvrdili, že financujú 46 laboratórií na Ukrajine, ide však o kombináciu lekárskych výskumných laboratórií a diagnostických pracovísk ukrajinského ministerstva zdravotníctva a ministerstva poľnohospodárstva pre zdravie zvierat.

Viac o téme: DrogyRuskoUkrajinaZmutovaní vojaci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu