Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kancelárie rozhlasu a novín zasiahol požiar: Vlastník sa nestačil čudovať, vypaľujú nás!

Kancelárie gréckej rozhlasovej stanice Real FM a novín Real News v Aténach zasiahol v noci na stredu požiar.
Kancelárie gréckej rozhlasovej stanice Real FM a novín Real News v Aténach zasiahol v noci na stredu požiar. (Zdroj: Twitter/Real_gr)

ATÉNY - Kancelárie gréckej rozhlasovej stanice Real FM a novín Real News v Aténach zasiahol v noci na stredu požiar. Išlo údajne o útok podpaľačov. TASR správu prevzala z agentúr AFP a DPA.

Na mieste zasahovalo 18 hasičov, ktorý s plameňmi bojovali dve hodiny. Z budovy evakuovali všetkých zamestnancov, píše AFP s odvolaním sa na vyjadrenia spoločnosti Real Group, ktorá stanicu aj noviny vlastní. Viacero osôb previezli do nemocnice s dýchacími ťažkosťami.

Príčiny požiaru neboli bezprostredne známe, polícia však prípad vyšetruje. V budove údajne našli pozostatky kanistrov s benzínom. Vlastník Real Group Nikos Chatzinikolau na Twitteri hlásil "výbuchy a požiar" v priestoroch Real FM a Real News. "Vypaľujú nás! Usilujú sa nás zatvoriť," napísal.

Grécky minister zahraničných vecí Nikos Dendias útok na stanicu a noviny, ktorý spôsobil požiar a ohrozil ľudské životy, označil za "totálne trestuhodný" čin, ktorý je v rozpore so slobodou prejavu v Grécku. Vo februári explodovali pred domami novinára a policajta v Aténach dve výbušné zariadenia. Spôsobili škody na majetku, no nevyžiadali si žiadne obete, pripomína AFP.

Viac o téme: PožiarNovinyRozhlasKancelárieGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu