Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragédia na pohotovosti: Dieťa (†1) pozitívne na COVID-19 sa nestihlo dostať na rad, zomrelo!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MELBOURNE - Jednoročné dieťa, ktoré malo mať pozitívny test na covid-19, zomrelo, keď čakalo na vyšetrenie na pohotovosti. Tragický incident sa stal v pondelok v austrálskom štáte Viktória. Nemocnice sú tam stále pod väčším tlakom v dôsledku najnovšej vlny pandémie koronavírusu.

Lengvarský sa vyjadril k výpovediam lekárov a nahromadeným operáciám: Núdzový stav nehrozí, COVID opatrenia zatiaľ nebudú (archívne video)

Lengvarský sa vyjadril k výpovediam lekárov a nahromadeným operáciám: Núdzový stav nehrozí, COVID opatrenia zatiaľ nebudú (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Na pohotovostnom oddelení nemocnice Geelong v západnej Viktórii sa odohrala tragédia. Dieťa sa nestihlo dostať na rad a zomrelo len pár metrov od lekárov. Tlak na tamojší zdravotný systém sa opäť zvyšuje s rastúcim počtom prípadov koronavírusu, informuje 9News

Nekonečná čakacia doba

V reakcii na nešťastie vedenie nemocnice vyjadrilo svoju najhlbšiu sústrasť rodine a blízkym. dieťaťa. Nemocnica v roku 2019 nainštalovala na urgentnom príjme barometer, aby tak demonštrovala vyťaženosť pohotovosti. Ešte pred pandémiou sa čakalo najdlhšie zhruba 45 minút, teraz je na tom istom oddelení čakacia doba až 13 hodín. "Máme plno,  urgentný príjem je preťažený a nemáme už žiadne lôžka. Nemáme ako prijať nových pacientov," uviedol riaditeľ Všeobecnej nemocnice West Gippsland Healthcare Dan Weeks. 

Tragédia na pohotovosti: Dieťa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Návštevy sú v zariadení povolené len na dve hodiny denne a všetci návštevníci musia mať ochranné respirátory N95. V súčasnosti je vo Viktórii hospitalizovaných viac ako 600 pacientov na covid, čo je najvyšší počet od začiatku najnovšej vlny. Nová viktoriánska ministerka zdravotníctva Mary-Anne Thomasová nevylučuje návrat obmedzení. 

Viac o téme: TragédiaSmrťAustráliaViktóriaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu