Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obrovská tragédia pri člnkovaní na jazere: Zomrela takmer celá rodina, bójka zachránila iba dcéru (7)

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AMSTERDAM - Výlet nemeckej rodiny v Holandsku sa skončil tragédiou. Prevrátili sa s kanoe na jazere. Na oblohe krúžili vrtuľníky, po jazere sa preháňali motorové člny. Záchranári zúfalo hľadali rodičov a ich deti. V nasledujúcich hodinách nachádzali len jedno bezvládne telo za druhým. Prežila len sedemročná dcéra. 

Jazero Veluwemeer vzdialené asi 75 kilometrov od Amsterdamu je obľúbenou letnou dovolenkovou destináciou. Nemecká rodina - otec (†42), matka (†32) a dcéry (†5 a 7) - si požičali kanoe a vyrazili na výlet. Domov sa z neho ale už nikdy nevrátili. 

Čo sa vlastne stalo, zatiaľ nikto netuší. Bolo kanoe nejako poškodené? Prevrátili sa rodičia s deťmi v dôsledku vĺn, ktoré vytvorilo iné plavidlo? "Vyšetrujeme všetky okolnosti a snažíme sa nájsť odpovede na nezodpovedané otázky." uviedol tamojší policajný hovorca. Keď záchranári našli kanoe pri malom ostrove De Snip, bolo prázdne. Okolo 15:00 prijala polícia tiesňové volanie. Svedok Harry (63) pre Bild uviedol: "Stál som v prístave, keď prišla osobná loď. Jedna žena vystúpila na breh a v panike kričala, že videla malé dievčatko sedieť na bóji." 

V snahe nájsť rodinu bola zorganizovaná rozsiahla pátracia akcia
Zobraziť galériu (3)
V snahe nájsť rodinu bola zorganizovaná rozsiahla pátracia akcia  (Zdroj: profimedia.sk)

Len o pár minút neskôr sa začala rozsiahla záchranná akcia hasičov, policajtov a vrtuľníkov. Záchranári sa dostali k dievčaťu a odviezli ju do bezpečia. Pre rodičov a jeho sestru však pomoc prišla už neskoro. Matku síce previezli do nemocnice, tam ale krátko nato zomrela. Podľa prvotných indícií nikto z nich nemal na sebe záchrannú vestu.

Viac o téme: DovolenkaRodinaTragédiaSmrťVýletKanoe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu