Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Elon Musk odstúpil od zmluvy o prevzatí Twitteru: Sociálna sieť sa s ním chce súdiť

Elon Musk
Elon Musk (Zdroj: SITA/Patrick Pleul/Pool via AP, File)

SAN FRANCISCO – Americký podnikateľ Elon Musk odstúpil od zmluvy o prevzatí sociálnej siete Twitter za 44 miliárd dolárov (43,29 miliardy eur). Informujeme o tom na základe správy, zverejnenej britskou spravodajskou televíziou SkyNews.

Vo vyhlásení poskytnutom americkej Komisii pre cenné papiere a burzy (SEC) Muskovi zástupcovia uviedli, že Twitter porušil podmienky zmluvy a "urobil zjavne nepravdivé a zavádzajúce vyhlásenia". Uviedli tiež, že Twitter neposkytol údaje a informácie požadované Muskom, ktoré by mu umožnili "urobiť nezávislé hodnotenie počtu falošných alebo spamových účtov" na sociálnej sieti. "Twitter niekedy ignoroval požiadavky pána Muska, inokedy ich odmietol zo zjavne neopodstatnených dôvodov a niekedy zas tvrdil, že mu vyhovel, pričom mu však poskytol neúplné alebo nepoužiteľné informácie," uvádza sa vo vyhlásení.

Musí zaplatiť 1 miliardu dolárov

Podmienky zmluvy zaväzujú šéfa spoločností Tesla a SpaceX zaplatiť 1 miliardu dolárov (984 miliónov eur), ak transakciu nedokončí. Nie je však jasné, či predstavenstvo Twitteru prijme jeho platbu, alebo sa s ním bude kvôli zmluve súdiť. Vypovedanie zmluvy je najnovším zvratom v ságe medzi najbohatším mužom sveta a jednou z najvplyvnejších sociálnych sietí. Veľká časť drámy sa odohrala priamo na Twitteri, kde sa Musk, ktorý má viac ako 95 miliónov sledovateľov, sťažoval, že spoločnosť nedokázala naplniť svoj potenciál platformy pre slobodu prejavu.

Twitter sa chce s Muskom súdiť o naplnenie zmluvy o jeho prevzatí

Spoločnosť Twitter sa bude súdiť s americkým miliardárom Elonom Muskom o naplnenie zmluvy o jeho prevzatí. Informovala o tom agentúra AFP, ktorej správu prevzala agentúra TASR. Predseda správnej rady Twitteru Bret Taylor uviedol, že správna rada je odhodlaná uzavrieť transakciu za cenu a podmienok, dohodnutých s Muskom a plánuje podniknúť právne kroky na vynútenie dohody o fúzii. "Sme presvedčení, že na súde v Delaware zvíťazíme," dodal.

Viac o téme: ZmluvaSúd TwitterOdstupenieElon Musk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu