Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nemecký súd zamietol vyššie odškodné pozostalým obetí úmyselnej leteckej havárie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecký súd vo štvrtok zamietol žaloby rodín obetí leteckej katastrofy, ktorá sa odohrala v roku 2015. Pilot spoločnosti Germanwings vtedy lietadlom úmyselne havaroval vo francúzskych Alpách. Pri nehode zomrelo všetkých 150 ľudí na palube. Informovala o tom agentúra DPA.

Frankfurtský okresný súd odmietol uznať žaloby pozostalých proti materskej spoločnosti Lufthansa, ktorí sa dožadovali odškodného za spôsobenú ujmu. Podobne rozhodli okresné súdy v mestách Hamm a Essen v rokoch 2021 a 2020.

Podľa vyšetrovateľov spôsobil haváriu lietadla spoločnosti Germanwings druhý pilot Andreas Lubitz, ktorý s ním úmyselne narazil do horského masívu Trois-Évchés vo francúzskych Alpách. Lubitz pred haváriou už nejaký čas trpel depresiami.

Poškodení chcú zažalovať štát

Žalobcovia obviňujú Lufthansu z nedbanlivosti v súvislosti so zdravotnými prehliadkami a tvrdia, že odškodné, ktoré pozostalým letecká spoločnosť vyplatila, nie je dostačujúce. Nemecké súdy sa však domnievajú, že zdravotný stav pilotov je záležitosťou letovej bezpečnosti a za tú zodpovedá štát a Spolkový úrad pre letectvo. Poškodení teda hodlajú na jeseň zažalovať štát.

Viac o téme: HaváriaOdškodnéPozostalýSúd Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu