Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia zastavila nelegálnu zásielku vyše 70 šteniat zo Slovenska: Boli v zlom stave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

MNÍCHOV - Nelegálnu zásielku so 72 šteňatami zadržala polícia v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko. Zvieratá boli prepravované v príliš malých a čiastočne zničených zamrežovaných boxoch, uviedlo v utorok bavorské krajinské združenie Nemeckého zväzu na ochranu zvierat. TASR prevzala správu zo spravodajského servera BR24 (br.de).

Podľa informácií tamojšej polície bola zásielka na ceste zo Slovenska do Španielska a Portugalska. Vozidlo bolo zastavené počas kontroly na diaľnici v okrese Neustadt an der Waldnaab. Viacero šteniat bolo v zlom stave. Piatim z nich museli poskytnúť naliehavú pomoc okrem iného aj z toho dôvodu, že boli dehydrované. Viacero psíkov bolo napadnutých parazitmi a v rozpore s údajmi v očkovacích preukazoch boli príliš mladé na očkovanie proti besnote – a teda aj na prevoz.

Tri osoby teraz vyšetruje tamojšia polícia

Šteňatá prevzal veterinár a podľa ochrancov zvierat sú teraz v karanténe vo viacerých bavorských útulkoch, píše BR24. Tri osoby, ktoré šteňatá prepravovali, teraz vyšetruje tamojšia polícia pre možné porušenie zákona o ochrane zvierat. V rámci toho by museli byť okrem iného skontrolované doklady od veterinárov zo Slovenska, spresnil hovorca polície.

Viac o téme: ŠteniatkaPolícia Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu