Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Ruský miliardár odhalil to, čoho sa bál celý svet: Putin je chorý, ale nie tak, ako si myslí väčšina ľudí

Ruský prezident Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP/Mikhail Metzel/Sputnik)

MOSKVA - Nepriateľ Vladimíra Putina, investor Bill Browder, hovorí, že ruský prezident je chorý už od detstva. Nie je to však typická choroba, o akej sa svet domnieva. Browder povedal o Putinovi, že je doslova psychopat. Jeho slová zazneli počas nakrúcania dokumentu "Tajomstvá manželiek oligarchov".

Na mape Bratislavy pribudla Ulica Borisa Nemcova, opozičného kritika Vladimira Putina (archívne video)

Na mape Bratislavy pribudla Ulica Borisa Nemcova, opozičného kritika Vladimira Putina (Zdroj: Topky/Maarty)

Bill Browder, vlastným menom William Felix Browder, je americko-britský finančník a politický aktivista. Je generálnym riaditeľom a spoluzakladateľom spoločnosti Hermitage Capital Management, investičného poradcu fondu Hermitage. Svojho času bol najväčším zahraničným portfóliovým investorom v Rusku. V novom dokumente "Tajomstvá manželiek oligarchov" (Secrets of the Oligarch Wives), povedal, že Putin je chorý a je psychopat. So správou prichádza Business Insider.

Manželky ruských miliardárov vykresľujú obraz pomstychtivého ruského vodcu, ktorý videl zradu na každom kroku, nič neodpustil, vyrovnal každé skóre a žiarlil na životný štýl iných miliardárov. Dokument sa začína zábermi z roku 2010, na ktorých Putin spieva pred celebritami západného sveta v Petrohrade. Browder je medzinárodný investor, ktorý kedysi viedol najväčší zahraničný investičný fond v Rusku. V roku 2005 mu bol zakázaný vstup do krajiny, bol zaradený na čiernu listinu a označený za hrozbu pre národnú bezpečnosť po tom, ako obvinil ruských daňových úradníkov z korupcie a sprenevery. 

Bill Browder
Zobraziť galériu (2)
Bill Browder  (Zdroj: profimedia.sk)

"Putin je chorý, ale nie tak, ako si myslí väčšina ľudí. On je duševne chorý. Od detstva je to psychopat. Táto choroba ho vedie k tomu, že mu chýba akákoľvek empatia, svedomie, nemá žiadne normálne ľudské emócie, nie je schopný s nikým súcitiť," ozrejmuje Browder. 

Zdravie kolíše už dlhší čas 

Počas invázie na Ukrajinu sa začalo objavovať čoraz viac správ o zlom zdravotnom stave ruského prezidenta. Browder sa na kameru vyjadril, že Putin má rakovinu krvi. Potvrdil to aj Oliver Stone, ktorý o Putinovi nakrútil štvordielny dokument, ale ako dodal, "prekonal ju".

Na niektorých záberoch z verejných vystúpení, bolo vidieť Vladimira Putina, ako kríva. Konkrétne na Deň víťazstva začiatkom mája sa mal presunúť k stoličke, kde si sadol a zakryl si nohy dekou. Objavili sa aj videá, na ktorých je vidieť, ako pevne zviera stôl a zdá sa, že sa nekontrolovateľne triasie. Browder dospel k záveru, že byť psychopatom ho privedie k najrôznejším strašným zločinom.

Tatiana Fokinová, ktorej partner Evgeny Chichvarkin mal kedysi majetok v hodnote takmer 1,5 miliardy eur, teda patrili medzi ruskú smotánku, v dokumente hovorí, že klebety o Putinovom zdraví sú "pravdepodobne pravdivé, a ak naozaj sú, už teraz sa toho desím. Človek, ktorý je smrteľne chorý, sa nestará o to, čo bude ďalej," dodala.

Viac o téme: DokumentRuskoVladimir PutinBill Browder
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu