Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ruský oligarcha žaluje švajčiarsku banku o takmer 500 miliónov eur: Má ísť o odškodné

Vitalij Malkin zažaloval švajčiarsku banku o vysoké odškodné.
Vitalij Malkin zažaloval švajčiarsku banku o vysoké odškodné. (Zdroj: Facebook/Vitaly Malkin, screenshot)

ZÜRICH - Ruský oligarcha žiada o Credit Suisse odškodné takmer 500-tisíc eur za straty údajne spôsobené finančným poradcom. Banka obvinenia odmietla. Milionára má v spore zastupovať americká právnická firma.

Ruský oligarcha zažaloval veľkú švajčiarsku banku Credit Suisse o 495 miliónov eur ako náhradu za straty údajne spôsobené finančným poradcom. Ako informoval SonntagsZeitung, ruský milionár Vitalij Malkin so sídlom v Monaku poveril americkú právnickú firmu, aby ho zastupovala v právnom spore s Credit Suisse. Na otázku tlačovej agentúry AFP veľká banka všetky obvinenia odmietla.

Finančný poradca Credit Suisse bol v roku 2018 odsúdený na päť rokov väzenia za spreneveru finančných prostriedkov klientov a o dva roky neskôr spáchal samovraždu. Podľa správy z novín je jedným z poškodených zákazníkov Malkin.

 

This is what it looks like when I’m thinking about a new book project.

Posted by Vitaly Malkin on Thursday, November 18, 2021

Poškodeným bola samotná Credit Suisse

Oligarcha je bývalým obchodným partnerom bývalého gruzínskeho premiéra Bidzinu Ivanišviliho. Ivanišvilimu súd na Bermudách nedávno priznal miliónové odškodné za straty v súvislosti s finančným poradcom Credit Suisse. Banka ohlásila odvolanie.

Všetky vyšetrovania prípadu od roku 2015 ukázali, že finančný poradca konal sám a nemal žiadnu podporu pre svoje „trestné aktivity“ v rámci banky, zdôraznila v nedeľu Credit Suisse. Jednou z obetí aféry je aj samotná banka.

Viac o téme: OdškodnéŽalobaŠvajčiarska bankaVitalij MalkinCredit Suisse
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu