Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Desivé slová veliteľa britskej armády: Musíme sa pripraviť na boje v Európe v snahe poraziť Putina

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: TASR/AP/Sputnik, Kremlin/Mikhail Klimentyev)

LONDÝN - Náčelník generálneho štábu britskej armády Patrick Sanders svojim vojakom povedal, aby sa opäť pripravili na boje v Európe v snahe poraziť ozbrojené sily ruského prezidenta Vladimira Putina. Informovala o tom britská spravodajská stanica Sky News.

"V súčasnosti je nevyhnutné vytvoriť armádu schopnú bojovať po boku našich spojencov a poraziť Rusko v boji," uviedol Sanders. "Sme generáciou, ktorá musí opäť pripraviť armádu na boj v Európe," dodal. Sanders pripomenul, že od roku 1941 je prvým náčelníkom britského generálneho štábu, ktorý prevzal velenie v čase pozemnej vojny v Európe, v ktorej bojuje kontinentálnu mocnosť.

Ruská invázia na Ukrajine trvá už 114 dní

Ruská invázia na Ukrajine trvá už 114 dní (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

"Ruská invázia na Ukrajinu zdôrazňuje náš hlavný cieľ, ktorým je chrániť Spojené kráľovstvo, a to tým, že budeme pripravení bojovať a víťaziť vo vojnách," uzavrel Sanders. Britský premiér Boris Johnson v nedeľu upozornil, že Západ sa musí pripraviť na dlhý boj, keďže sa ruský prezident Vladimir Putin na Ukrajine uchyľuje k opotrebovávacej vojne v snahe rozdrviť Ukrajinu čistou brutalitou.

Viac o téme: BojeEurópaBritská armádaPatrick Sanders
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu