Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Cestný pirát v Chorvátsku: V protismere prešiel po A1 až k tunelu Sveti Rok! Policajti hovoria o zázraku

Opitého šoféra najskôr zastavili hasiči.
Opitého šoféra najskôr zastavili hasiči. (Zdroj: Facebook/Jutarnji)

ZÁHREB - Neuveriteľná a mimoriadne nebezpečná situácia sa odohrala v utorok večer na diaľnici A-1 v meste Sveti Rok. Opitý vodič (37) viedol auto 11-kilometrový úsek od križovatky Sveti Rok po južný koniec tunela Sveti Rok - v protismere, pričom sa pohyboval v južnom pruhu v smere na Záhreb. 

Na diaľnicu sa pripojil v križovatke Sveti Rok o 1.17 h, aby bol tento inak nebezpečný úsek na najbližších 11 minút ešte nebezpečnejší. Celý tunel Sveti Rok prešiel opačným smerom, zastavili ho až hasiči, píše Jutarnji List. Pre neho to bol východ z tunela a pre všetkých ostatných vchod z juhu. Je skutočným zázrakom, že sa tragédia nestala a jednou z tých radostnejších okolností je, že intenzita dopravy bola veľmi nízka.

Na monitorovacích kamerách ho spozorovali včas a včas bola uzavretá aj doprava v smere na sever. Hasič mu vlajkou naznačil, aby zastavil, a na ich príkaz zabočil na parkovisko pri tuneli. Tam stálo hasičské auto, ale vodič sa čoskoro vrátil na diaľnicu a zamieril späť smerom na Gospić. Potom ho polícia zastavila a zatkla, potvrdila polícia.

"Je podozrivý, že dňa 14. júna 2022 v čase od 1.17 do 1.28 na diaľnici A-1 závažným spôsobom porušil dopravné bezpečnostné predpisy a ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Totiž od križovatky Sveti Rok po južný portál tunela Sveti Rok viedol auto s nemeckým označením, zo severu na juh v protismernom pruhu, teda pruhu určenom pre premávku vozidiel z juhu na sever," hovoria policajti.

Zistilo sa, že T.F. (37) z Gospića 14. júna v noci jazdil pod vplyvom alkoholu v protismernom pruhu diaľnice A-1 a prešiel celý tunel Sveti Rok. Bol vypočutý v na prokuratúre v meste Gospić.

"Existuje dôvodné podozrenie, že 37-ročný podozrivý šoféroval v noci 14. júna 2022 pod vplyvom alkoholu (koncentrácia alkoholu v krvi bola vyššia ako 1,50 g/kg) a jazdil jedenásť minút po diaľnici A1 určenej pre premávku vozidiel z protismeru (oblasť obce Lovinac) a tým bola ohrozená bezpečnosť vodičov a cestujúcich v premávke na diaľnici A1," uviedla prokuratúra.

Z dôvodu nebezpečenstva opakovania trestného činu Mestské štátne zastupiteľstvo v Gospići nariadilo vykonať predbežné opatrenia na dočasné odobratie vodičského oprávnenia. V prípade dokázania viny na súde mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky. 

 Zistili sme, že ide o starého známeho polície, ktorý je sériovým páchateľom rôznych priestupkov a zúčastnil sa aj bitiek a narúšania verejného poriadku. Pred rokom a pol ho po hádke v kaviarni v Otočaci postrelili. S ťažkými a život ohrozujúcimi zraneniami bol prevezený do ogulinskej nemocnice, následne do nemocnice Karlovac, kde mu lekári zachránili život.

Viac o téme: AlkoholHasičiProtismerChorvátskoPirát ciest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu