Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Neuveriteľná cena za naftu, manažér čerpacej stanice spravil osudovú chybu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RANCHO CORDOVA - Ceny pohonných hmôt stúpajú po celom svete. Preto je veľmi nepravdepodobné, niekde pri tankovaní ušetríte. No predsa sa to stalo. Manažér jednej čerpacej stanice v Kalifornii pochybil a toto miesto sa razom stalo najvyhľadávanejším v celom štáte.

Manažér čerpacej stanice Shell v Rancho Cordova bol prepustený po tom, čo omylom stanovil nesprávnu cenu za galón (3,8 litra) prémiového paliva. Namiesto 6,99 amerických dolárov, stál iba 69 centov, uvádza ABC News. John Szczecina, manažér stanice, neskôr priznal, že jednoducho zle umiestnil desatinnú čiarku. "Priznávam, spravil som chybu. Nahodil som tam cenovky na všetky tri druhy paliva, no  pri nafte mi to nejako nesedelo. Toto je nočná mora," povedal Szczecina. 

Čoskoro sa to dostalo aj medzi ľudí, ktorí začali na sociálnych sieťach šíriť správy o lacnej nafte. Pred pumpou sa začali robiť dlhé rady. Zákazník Darryl Surita povedal, že počas poruchy naplnil nádrž za 14 dolárov. "Začal som sa obzerať...všetci sa len usmievali," povedal pre SiliconValley. Táto chyba nakoniec stála spoločnosť Shell 19 000 eur. Manažér navyše prišiel aj o prácu. Jeho sestra Paula Jacksonová založila platformu GoFundMe, aby pomohla bratovi vyrovnať stratu a vyhnúť sa súdnemu procesu. 

Právnik Craig Zimmerman sa pre Daily Mail vyjadril, že ľudia ako Szczecina sú zvyčajne pred takýmito chybami chránený zákonom. "Szczecina by bol za vzniknutú škodu zodpovedný len v prípade, ak by konal nad rámec svojich povinností. Napríklad, ak by mu nadriadený zakázal určovať ceny pohonných hmôt a on by ich aj napriek tomu zmenil," vysvetlil Zimmerman.

Sulík uviedol, že predložili niekoľko návrhov: Môžeme znížiť spotrebné dane na benzín a naftu, môžeme znížiť aj DPH na základné potraviny (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: CenaBenzínKaliforniaUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu