Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Policajti čelia obrovskému škandálu: Pred ich očami sa topil muž (†34) a oni... neuveríte, čo robili

Policajti majú čo vysvetľovať
Policajti majú čo vysvetľovať (Zdroj: Youtube/FOX 10 Phoenix)

TEMPE - Políciou v americkom štáte Arizona otriasa obrovský škandál. Na verejnosť totiž unikla informácia o tom, ako dvaja jej členovia nepomohli mužovi, ktorý sa topil v jazere. Podľa dostupných záznamov sa z mosta prizerali tomu, ako bojuje o život a keď sa konečne rozhodli niečo podniknúť, bolo už neskoro.

Policajná hliadka dostala 28. mája krátko po piatej hodine ráno hlásenie o údajných výtržnostiach medzi Seanom Bickingsom (34) a jeho priateľkou neďaleko mosta Elmore Pedestrian Bridge v meste Tempe. Policajti ich po príchode na miesto legitimovali a preverovali, či náhodu nemajú nejaký záznam v registri alebo či na nich nebol vydaný zatykač. V tej chvíli Bickings preliezol plot vysoký zhruba 1,2 metra a skočil do vody, informovala polícia v tlačovej správe

"Idem si zaplávať. Som voľný, áno?" počuť ho hovoriť vo videu, ktoré sa podarilo získať spravodajskej televízii News 12. Muži zákona dali Seanovi najavo, že s tým nesúhlasia. Mladík preplával pár metrov, keď sa jeden z policajtov spýta ostatných: "Ako ďaleko si myslíte, že dopláva?" Potom sa video skončí. 

Miestna polícia neposkytla celý záznam, pretože na ňom vidno utopenie muža, takže ide o príliš citlivé zábery. Namiesto toho ale poskytla slovný prepis. V ňom sa uvádza, že Bickings začal kričať, že sa topí, na čo mu policajti odpovedali, aby doplával k pylónu a držal sa ho. 

"Topím sa," povedal Sean. 

"Vráťte sa k pylónu," odvetil jeden z dôstojníkov. 

"Nemôžem, nemôžem," kričal Bickings. 

"Ok, ja za tebou neskočím," povedal druhý policajt. 

"Prosím, pomôžte mi. Prosím, prosím, prosím. Bože, pomôž mi. Pomôž mi," hovorí Sean, evidentne už poriadne vysilený. 

 

Sean Bickings pleaded for help as he struggled to stay afloat in a reservoir in Tempe, Ariz., late last month. But Tempe...

Posted by Washington Post on Monday, June 6, 2022

V tom momente už prosí o Bickingsovu záchranu aj jeho partnerka. "Som naozaj nahnevaná, pretože sa topí priamo pred vašimi očami a vy mu odmietate pomôcť." Policajt sa jej následne vyhráža, že ju zavrie do služobného auta, ak sa neupokojí. Až po chvíli jeden z dôstojníkov prejaví snahu zohnať čln, aby mohli pomôcť Seanovi, ale už je neskoro. 

Mestská polícia by chcela mať viac kompetencií, pracovať by mohli aj v civile (archívne video)

Mestská polícia by chcela mať viac kompetencií, pracovať by mohli aj v civile (Zdroj: Topky/Maarty)

Nie je jasné, koľko času ubehlo odvtedy, ako skočil do vody a utopil sa. Jeho telo bolo vytiahnuté na breh až okolo pol dvanástej dopoludnia. Prípadom sa už zaoberá miestna polícia aj úrad pre verejnú bezpečnosť. Policajtom prítomným pri incidente bolo až do ukončenia vyšetrovania nariadené platené voľno. 

Viac o téme: UtopeniePolicajtiŠkandálArizona
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu