Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Taliansku zahynulo sedem ľudí po páde helikoptéry: Pátralo sa po nej od štvrtka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/Vigili del Fuoco)

RÍM - V Taliansku zahynulo pri páde helikoptéry sedem ľudí. Havarovaný stroj našli záchranári v pohorí Apeniny vo výške 1992 metrov. Vrtuľník odštartoval vo štvrtok z malého letiska v Lucke v Toskánsku a mieril k mestu Treviso na severe krajiny. Informovala o tom agentúra ANSA.

Na palube vrtuľníka bolo sedem ľudí, vrátane štyroch tureckých obchodníkov. Tí pracovali pre firmu Eczacibaşi Consumer Products a podľa oznámenia spoločnosti sa vracali z papierenského veľtrhu v Toskánsku.

Podľa vyhlásenia plukovníka talianskeho vojenského letectva Alfonsa Cipriana na trosky stroja upozornil rekreačný bežec. Vrtuľník sa nachádzal vo veľmi neprehľadnom teréne, ktorý je pokrytý hustým lesom. "Stroj sa nachádzal vo veľmi úzkej rokline, ku ktorej sa takmer nemožno dostať pešo," uviedol Cipriano. Prokuratúra aj letecké úrady začali oficiálne vyšetrovanie pádu vrtuľníka. Chcú napríklad zistiť, prečo stroj nevyslal núdzový signál a prečo nefungovalo zariadenie na určenie pozície.

Helikoptéra zmizla z radarových obrazoviek po tom, ako kopcovitú zalesnenú oblasť zasiahla silná búrka. Vrak našli na hore Monte Cusna v provincii Reggio Emilia v koryte potoka. Ťažko prístupná oblasť bola uzavretá. Vrtuľník riadil 33-ročný pilot zo severotalianskeho mesta Padova, okrem Turkov v ňom cestovali aj libanonskí manažéri.

Viac o téme: HelikoptéraTalianskoApeniny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu