Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Strašné vyčíňanie počasia v Rakúsku a Švajčiarsku! Uzavreté tunely, ľudí zranil letiaci stan

(Zdroj: Twitter/BRAVE SPIRIT, Youtube/Wettermelder Europa)

VIEDEŇ/BERN - Alpské oblasti Švajčiarska a Rakúska potrápili prudké búrky. Vyskytli sa lokálne povodne a vyvrátené stromy komplikovali dopravu napríklad aj na rakúskej severo-južnej Taurskej diaľnici (A10), informovala dnes agentúra DPA. Podľa nej sa front zlého počasia až do noci z nedele na dnešok prehnal od západu na východ cez Švajčiarsko a Rakúsko.

V rakúskej spolkovej krajine Salzbursko sa podľa rakúskej televízie ORF niekoľko stromov vyvrátilo na Taurskú diaľnicu. Odpratávacia práca pritom komplikovala silnú prevádzku na tejto komunikácii. Okrem toho museli byť na diaľnici uzavreté dva tunely kvôli výpadkom elektriny.

Rakúski hasiči hlásili stovky výjazdov. Vietor strhával strechy a voda zaplavovala cesty a pivnice. V Hornom Rakúsku sa ocitlo až 30 000 domácností bez prúdu.

Zatiaľ čo z Rakúska nie sú hlásené žiadne zranenia, vo Švajčiarsku sa pre búrky zranili traja ľudia v kantóne Valais. Dvoch z nich zasiahol letiaci stan, uviedla regionálna polícia. Vietor o rýchlosti viac ako 130 kilometrov za hodinu, krúpy a silné dažde vo Švajčiarsku zničili aj budovy.

Búrlivé počasie cez víkend sužovalo aj juh Nemecka. Napríklad krúpy v okrese Lindau padali miestami tak husto, že krajina vyzerala ako zasnežená a masy ľadu bolo nutné odpratávať. Na mnohých miestach v Nemecku búrky spôsobili škody, keď popadali strešné tašky, voda zaplavila pivnice alebo niektoré objekty zasiahol blesk. 

Viac o téme: PovodneBúrkaŠvajčiarskoRakúskoAlpy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu