Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Hororové správy z Putinovej armády: Rusi vraj zabíjajú vlastných vojakov, keď sú zranení

Ruskí vojaci rozprávajú o zverstvách, ktoré sa dejú v ich armáde.
Ruskí vojaci rozprávajú o zverstvách, ktoré sa dejú v ich armáde. (Zdroj: YouTube/The Sun)

KYJEV - Ruskí vojaci, ktorí boli zajatí, hovoria o krutých podmienkach v armáde. Tých zranených údajne ich nadriadení jednoducho zastrelili namiesto toho, aby im poskytli lekársku starostlivosť. A pritom mnohí z nich neboli tak vážne zranení. O týchto prípadoch porozprávalo päť zajatých ruských vojakov.

Je dobre známe, že ruské ozbrojené sily postupujú proti Ukrajincom tým najbrutálnejším spôsobom. Teraz sa zdá, že situácia v ruskej armáde úplne eskaluje, keďže sa objavilo podozrenie, že zabíjajú aj svojich vlastných vojakov. Tvrdí to najmenej päť ruských vojakov, ktorí sa momentálne nachádzajú v ukrajinskom zajatí, uvádza Daily Mirror. Za zverstvami má byť podľa mladíkov ruský veliteľ. Z vlastných radov vraj osobne zastrelil niekoľkých zranených vojakov.

Dalo sa im pomôcť

Veliteľ sa spýtal zraneného vojaka, či môže ešte chodiť. Keď povedal nie, vytiahol zbraň a stlačil spúšť. "Jednoducho takto. Na zemi ležal ranený vojak a veliteľ práporu ho zabil," hovorí jeden z  mladíkov. Nie je to ojedinelý prípad, nieečo také sa stávalo často. Obete pritom neboli zranené tak vážne a podľa všetkého mohli prežiť, keby ich ošetrili v nemocnici. "Mohli im pomôcť, mohli ich odtiaľ odviezť."

Nie je jasné, kde presne sa údajné krutosti odohrali. Rovnako nie je známe, ku ktorej jednotke vojaci patria. Jediné, čo je jasné, je, že video s výpoveďou vojakov sa objavilo, keď Ukrajina požiadala Rusko, aby vyzdvihlo svojich mŕtvych z vojnovej zóny, teda v polovici apríla. Presné počty obetí na strane vojska nie sú známe. Rusko aj Ukrajina podhodnocujú počet vlastných obetí a nadhodnocujú počet nepriateľských. Odkedy Vladimir Putin nariadil 24. februára inváziu na Ukrajinu, prišlo podľa Kyjeva o život viac ako 25-tisíc ruských vojakov. Podľa Kremľa je len 1300 mŕtvych.

Viac o téme: Ruskí vojaciUkrajinaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu