Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Britský premiér ho vychválil a potom otvoril aukciu: Zelenského bundu vydražili za 90-tisíc!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Ukrainian Presidential Press Office)

LONDÝN - V aukčnej sieni Christie's v Londýne sa za 90-tisíc libier vydražila flísová bunda v khaki farbe, ktorú mal na sebe ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Britský premiér Boris Johnson, ktorý aukciu viedol, pri tej príležitosti označil Zelenského za "jedného z najúžasnejších vodcov modernej doby", informoval dnes denník The Daily Telegraph.

Záujemcovia si mohli zakúpiť množstvo ďalších predmetov spojených s Ukrajinou, ktorá čelí ruskej invázii. Do ponuky sa okrem iného dostal aj džbán s maľbou kohúta, ktorý Johnson dostal počas svojej prechádzky s ukrajinským prezidentom po Kyjeve.

Britský premiér ho vychválil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Efrem Lukatsky)

Zelenský požehnaním pre Ukrajinu a pre svet

Získať ste mohli aj prehliadku ukrajinskej metropoly, ktorú povedie jej starosta a bývalý boxerský šampión v ťažkej váhe Vitalij Kličko. Aukcia v Londýne sa konala na podporu Ukrajiny. Skutočnosť, že sa Zelenskyj stal hlavou ukrajinského štátu, bola podľa Johnsona katastrofou pre ruského prezidenta Vladimira Putina, ale "požehnaním pre Ukrajinu a pre svet". Johnson tiež povedal, že Británia bude Ukrajine pomáhať tak dlho, ako bude treba.

Viac o téme: BundaAukciaLondýnBoris JohnsonVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu