Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Hovorca poprel správy o premiestnení hrobky Jána Pavla II.

Pohreb pápeža Jána Pavla II.
Pohreb pápeža Jána Pavla II.

RÍM - Vatikán v nedeľu poprel správy, že schválil plán na premiestnenie hrobky bývalého pápeža Jána Pavla II. z krypty pod Bazilikou sv. Petra do jej interiéru.

"Vôbec žiadne rozhodnutie nepadlo. Takéto rozhodnutie sa nemôže urobiť, kým Ján Pavol II. nebude blahorečený," povedal hovorca Vatikánu Federico Lombardi pre agentúru AFP.

Taliansky denník La Stampa skôr v nedeľu informoval, že Vatikán schválil návrh na presunutie hrobky pápeža Jána Pavla II. do interiéru baziliky. Talianska spravodajská agentúra ANSA uviedla, že existujú dva návrhy pre nové miesto posledného odpočinku zosnulého pápeža, ktoré denne navštívi 15 až 20 tisíc ľudí. Malo by ísť buď o kamenný pomník, alebo o relikviár, ktorý umožní návštevníkom zhliadnuť pápežovu zabalzamovanú tvár. "Je veľká šanca, že telo je intaktné," pretože sa nachádza v rakve, ktorá je prikrytá dvoma ďalšími, citovala kardinála Giovanniho Battistu Rea agentúra ANSA. Pokožka má byť podľa jeho slov dobre zachovaná a všetko, čo potrebuje, je vrstva vosku.

Pápež Benedikt XVI. začal s procesom blahorečenia svojho poľského predchodcu, ktorý zomrel 2. apríla 2005 po 26 rokoch na čele rímsko-katolíckej cirkvi. Denníka La Stampa uviedol, že pozostatky Jána Pavla II. sa do baziliky presunú po ukončení blahorečenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu