Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rusko tvrdí, že zničilo veľké množstvo zbraní, ktoré Ukrajine dodal Západ

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany v stredu vyhlásilo, že sily Ruskej federácie zničili veľké množstvo zbraní, ktoré Ukrajine dodali západné krajiny. Správu sme prevzali z agentúry AFP.

"Presne navádzané rakety dlhého doletu Kalibr, odpálené z mora, zničili v areáli hlinikárne v Záporoží hangáre s obrovským množstvom zahraničných zbraní a munície, ktoré ukrajinským jednotkám dodali Spojené štáty a európske krajiny," uviedol na brífingu rezort obrany v Moskve. Aké zbrane boli údajne zničené, ministerstvo nespresnilo.

Ako pripomína spravodajská stanica Sky News, Rusko v utorok obvinilo Západ, že "prilieva olej do ohňa", a uviedlo, že ďalšie dodávky zbraní pre Ukrajinu spôsobia eskaláciu ozbrojeného konfliktu, ktorý trvá už deväť týždňov.

Podľa Lavrova by svet nemal podceňovať hrozbu jadrového konfliktu

Minister zahraničných vecí Ruska Sergej Lavrov v pondelok upozornil svet, aby "nepodceňoval hrozbu jadrového konfliktu", a dodal, že dodávky zbraní Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu v podstate znamenajú, že NATO sa zapojilo do nepriamej vojny s Ruskom.

Spojené štáty a organizácia NATO vylúčili vyslanie svojich jednotiek do bojov na Ukrajine, avšak Washington a jeho európski spojenci poskytli Kyjevu rozsiahle dodávky zbraní vrátane dronov a protilietadlových a protitankových rakiet.

Viac o téme: ZbraneRuskoNATOUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu