Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ruské jednotky opäť bombardujú oceliarne Azovstaľ, kde sa majú nachádzať aj civilisti

Rusko obnovilo ofenzívu proti ukrajinským jednotkám v komplexe oceliarní Azovstaľ v obliehanom prístavnom meste Mariupo Zobraziť galériu (2)
Rusko obnovilo ofenzívu proti ukrajinským jednotkám v komplexe oceliarní Azovstaľ v obliehanom prístavnom meste Mariupo (Zdroj: Twitter.com / Illia Ponomarenko)

KYJEV/MARIUPOL - Rusko obnovilo ofenzívu proti ukrajinským jednotkám v komplexe oceliarní Azovstaľ v obliehanom prístavnom meste Mariupoľ, uviedol v sobotu poradca ukrajinského prezidenta Olexij Arestovyč. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

Ukrajinské drony zneškodňujú ruskú techniku (Zdroj: mil.ua)

Ruské jednotky podľa neho obnovili vzdušné útoky a pokúšajú sa vtrhnúť do oceliarní, kde sa nachádzajú ukrajinskí vojaci. "Nepriateľ sa pokúša uškrtiť posledný odpor obrancov Mariupola v areáli Azovstaľ," povedal Arestovyč pre ukrajinskú štátnu televíziu.

Rusko po dvoch mesiacoch ťažkých bojov pred niekoľkými dňami ohlásilo, že nad prístavom Mariupol na juhovýchode Ukrajiny získalo "plnú kontrolu". V rozsiahlom komplexe tamojších oceliarní Azovstaľ sa však naďalej nachádzajú ukrajinskí vojaci a údajne aj stovky civilistov.

Viac o téme: BombardovanieKonflikt RuskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu