Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obrovský krok technologického giganta: Ruské vojenské objekty na mapách už naďalej nie sú tajné! TOTO môžete vidieť

(Zdroj: Twitter.com)

MOSKVA – Satelitné snímky doteraz odhalili mnohé zverstvá vojny. Poukázali na niekoľko desiatok kilometrov dlhý ruský konvoj blížiaci sa k ukrajinskému hlavnému mestu Kyjev, aj to, že v divadle v bombardovanom meste Mariupoľ sa nachádzali aj deti. Teraz však známy technologický gigant Google totiž spravil obrovský krok. Po novom si každý bude môcť pozrieť ruskú vojenskú techniku zblízka.

Doteraz totiž Google mapy rastrovali ruských vojenských miest. Používatelia si tak detailne nemohli pozrieť, akou vojenskou technikou disponuje Rusko. To je však minulosťou, pretože technologický gigant rozmazanie záberov odstránil, informuje portál The Moscow Times. Ako vysvetlili, Google mapy v pondelok používateľom zviditeľnili strategické miesta Ruska a odhalili tak podrobnosti o vojenskej infraštruktúre krajiny.

Archívne VIDEO Satelitné snímky ukazujú reálne hrôzy z obliehaného mesta Mariupoľ, uviazlo tam vyše 160-tisíc ľudí

Satelitné snímky ukazujú reálne hrôzy z obliehaného mesta Mariupoľ, uviazlo tam vyše 160-tisíc ľudí (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa ich slov ako prvé o tom informovali ukrajinské ozbrojené sily na sociálnej sieti Twitter. Používatelia si tak budú môcť tieto strategické miesta pozrieť s presnosťou pol metra na jeden pixel. Po novom si tak ľudia môžu detailne pozrieť napríklad lietadlovú loď Admirála Kuťuzova, sklad jadrových zbraní v Murmansku. Rovnako tak po novom vo vysokom rozlíšení uvidia aj ponorkovú základňu na Kamčatke či vojenské letisko v Kursku, ktoré je vzdialené len 150 kilometrov od rusko-ukrajinskej hranice.

Zábery na vojenskú techniku boli rozmazané, prípadne ich kvalita výrazne znížená z dôvodu, aby sa ochránil ich stav utajenia. Podľa portálu tento krok zo strany Googlu prichádza v čase, kedy sú vzťahy medzi Ruskom a technologickým gigantom mimoriadne napäté.

Portál pritom poukázal na to, že nejde o prvý podobný krok zo strany Googlu. Ako vysvetlil, spoločnosti zakázala reklamy ruským používateľom po ruskej invázii na Ukrajine. Ruskí predstavitelia následne obvinili spoločnosť z rozpútania informačnej vojny. Dôvodom bolo, že videoplatforma zablokovala ruské štátne médiá.

Viac o téme: Vojenská technikaGoogle mapyRastrovanieTechnologický gigantRuské vojenské objektyStrategické miesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu