Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ruská novinárka šokovala: Začala sa tretia svetová vojna! TOTO má byť dôvodom, prekvapivé slová poslanca

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: reprofoto / IG - skabeeva)

MOSKVA – Začala tretia svetová vojna? Ruskí novinárka Olga Skabejevová, známa ako železná bábika a veľká podporovateľka ruského prezidenta Vladimira Putina, sa opäť stala stredobodom pozornosti. V živom vysielaní televízie totiž divákom povedala, že sa začala tretia svetová vojna proti Severoatlantickej aliancii. Nejde však o prvú obdobnú informáciu prokremeľskej propagandy. Na rováši toho má už oveľa viac!

Skabejevová v priamom prenose televízie spolu s jej manželom Jevgenijom Popovom uviedla, že na Ukrajine už vlastne začala tretia svetová vojna. „Môžeme bezpečne nazvať to, čo eskalovalo, treťou svetovou vojnou. Je to absolútne isté. Práve teraz bojujeme proti infraštruktúre NATO, ak nie proti celému NATO,“ povedala v ruskej štátnej televízii Rossija 1 Skabejevová. Za dôvod začiatku vojny označila útok na ruský krížnik Moskva, ktorý sa potopil vo štvrtok večer. „Pochopme, že práve teraz bojujeme, pokiaľ nie priamo proti NATO, tak proti infraštruktúre aliancie, proti Spojeným štátom. Dvadsaťštyri hodín denne dodávajú zbrane cez železnice, Poľsko. To nie je vtip. Mali by sme vážne uvažovať o zničení železničných uzlov,“ dodala vzápätí.

Rovnako sa ohradila voči tomu, že ukrajinské hlavné mesto Kyjev neustále navštevujú zahraniční politici. Podľa ruského poslanca Michaila Šeremeťa by v celom probléme stačilo, aby sa Kyjev celý zbombardoval a potom by mesto, ani predstaviteľov vlády a ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského nik viac nenavštevoval.

Ukrajinský prezident prednedávnom upozornil na to, že ruský prezident Vladimir Putin by mohol siahnuť po použití jadrových či chemických zbraní, pretože životy Ukrajincov pre neho nemajú žiadnu cenu či hodnotu. „Nielen ja, ale celý svet by sa toho mali obávať, pretože sa to môže stať skutočnosťou,“ ozrejmil Zelenskyj svoje obavy. Jeho slová podporil aj šéf CIA William Burns, podľa ktorého by sa Putin k takémuto kroku mohol uchýliť pre narastajúce zúfalstvo v boji.

Ruská novinárka šokovala: Začala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter.com)

Český portál Blesk.cz však upozornil, že Skabejevová už obdobné vyhrážky zvolila viackrát. Do povedomia verejnosti sa však dostala v roku 2018, kedy naplno využívala slová prokremeľskej propagandy v kauze Skripaľ. Vtedy sa téme venovala v diskusnej relácii ruskej štátnej televízie „60 minút“, ktorú uvádza s jej manželom Jevgenijom Popovom. Spolu s ďalšími proruskými novinármi sa totiž pokúsila zdiskreditovať britské vyšetrovanie otravy dvojitého ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho scéry Júlie. Skripaľ spolu s dcérou boli nájdení ležiaci v bezvedomí na jednej z lavičiek v Salisbury. Dôvodom bola otrava nervovoparalytickým jedom Novičok. Aj keď celý svet hovoril o tom, že dvojicu otrávili ruskí tajní, Skabejevová tvrdila, že za útokom stojí britská vláda, ktorá sa len snažila vrhnúť zlé svetlo na Rusko.

Ruské spravodajské online médium The Insider  zverejnilo odhady príjmov Skabejevovej a jej manžela. Ruská moderátorka údajne zarába ročne viac ako 142-tisíc eur ročne, jej manžel viac ako 143-tisíc eur. Týmito zárobkami sa tak umiestnili na 7. a 8. priečke medzi 12 najbohatšími ruskými propangadistami. Okrem toho majú obaja vlastniť nehnuteľnosť v Moskve v hodnote vyše 3,5 milióna eur. Skabejevová zdieľa na sociálnej sieti aj luxusný život, ktorý má s manželom a ich spoločným 8-ročným synom Zakharom. Výnimkou nie sú luxusné večere, pričom na fotografii vidno, že si užívajú víno a ustrice.

Viac o téme: Tretia svetová vojnaOlga SkabejevováRuská novinárkaŽelezná bábika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu