Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Otrasný prípad z Čiech: Matka (27) dobodala svoje deti, jedno zomrelo! Hrozí jej výnimočný trest

Žene hrozí až výnimočný trest Zobraziť galériu (2)
Žene hrozí až výnimočný trest (Zdroj: greb Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje)

KARLOVE VARY - Polícia obvinila zo sobotnej vraždy v Karlových Varoch dvadsaťsedemročnú ženu. Podľa kriminalistov usmrtila svoju neplnoletú dcéru, ďalšie svoje dieťa napadla. Žene, ktorú policajti navrhujú stíhať väzobne, hrozí pri preukázaní viny trest väzenia 15 až 20 rokov alebo výnimočný trest, povedal ČTK krajský policajný hovorca Jakub Kopřiva.

Tragédia sa stala popoludní v jednom z karlovarských sídlisk. Policajti podozrivú ženu zadržali na mieste. "Jednému z neplnoletých potomkov mala spôsobiť bodnorezné poranenia v hornej polovici tela, ktorým maloleté dievča na mieste bohužiaľ podľahlo," uviedol Kopřiva.

Otrasný prípad z Čiech: Matka (27) dobodala svoje deti, jedno zomrelo! Teraz jej hrozí výnimočný trest (Zdroj: Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje)

Vážne zranenia v hornej časti tela podľa neho spôsobili aj svojmu druhému dieťaťu, päťročnému chlapcovi, ktorý bol so svojimi zraneniami prevezený do karlovarskej nemocnice. "Následne ho záchranári letecky transportovali do nemocnice v Prahe. V súčasnosti je už mimo ohrozenia života," uviedol Kopřiva. Záchranári previezli do nemocnice v Karlových Varoch aj jej tretie maloleté dieťa, ktoré bolo v čase incidentu v byte. Šesťtýždňový chlapec vyviazol bez zranení.

Žene hrozí až výnimočný trest
Zobraziť galériu (2)
Žene hrozí až výnimočný trest  (Zdroj: greb Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje)

Podozrivá nebola podľa polície pod vplyvom alkoholu ani žiadnych iných omamných látok. Podľa Kopřivu polícia pracuje s niekoľkými verziami vyšetrovania. Nevylúčil ani popôrodnú depresiu či laktačnú psychózu, ktorá môže matky postihnúť po pôrode. Policajný vrchný komisár dnes podá prokurátorovi podnet na vydanie návrhu na vzatie obvinenej do väzby. Obvinená žena si na rozhodnutie súdu počká v policajnej cele.

Vraždu dieťaťa vyšetrovali karlovarskí kriminalisti aj vlani v januári. Mŕtveho novorodenca našli pri brehu rieky Ohře na konci roku 2020 okoloidúci. Podľa polície ho zabila matka. Kriminalisti zadržali podozrivú tridsaťtriročnú cudzinku, ktorej hrozil až výnimočný trest.

Viac o téme: DetiMatkaČeskoVraždaPolícia Karlove Vary
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu